tirsdag 12. juli 2011

Kjøkkenhagen w.27

Utsikten over kjøkkenhagen byr ikke på samme jungelfølelse som ifjor men det finnes da litt..

Blomsten på mine erter Blaushokker byr på en like vakker blomstring som just blomstererter. Den er blitt så høy at hverken pyramiden eller støttepinnene jeg satt opp klarer holde den oppe lenger.

Den purpurfargede bønnen ‘Purple Queen’ har også små, søte blomster. Minner meg litt om en viol faktiskt. Både erter og bønner synes jeg er dekorative, flotte planter som like så gott burde kunne vokse sammen med andre blomster i beddene..

Say no more…

Grønnkålen begynner blir stor, pak choi går i blomst og komatsuna, den japanske spenaten, er blitt stor men jeg har ikke smakt den enda. Har kanskje noe med at enkelte blad ser slik ut..

Her har jeg helt enkelt ikke klart holde de knøttesmå åkersneglenebarnen vekk. Men de aller fleste ser fortsatt greie ut.

Glad at jeg ikke satset på sallat iår kan man vel si. Disse skal vel varmes på en eller annen måte før de skal spises.

Rødbeter tørr jeg knappt vise på bilde, det var ikke noen suksess iår, ikke mye å farge garn av en gang..

Pasternakk og purre.. Jeg tynnet blant pasternakk plantene for noen dager siden. Da hadde dom fingertykke, hvite søtter. Purren er slank om midjen.,,

Svartrot i bakgrunnen. At dette skal bli noe spisbart ser tveksom ut, men, vi er enda bare halvveis. Pasternakken her er også mye spinklere enn den forrige (den jeg sådde mellom hvitløken er enda mindre)

Mangold. Jeg har ikke smakt denne heller enda, den siste spenaten høstet vi forrige uke og spiste. I den her kassen finnes den største mangolden.

Potetene. To middager alle rede, smaken helt klar godkjent. De blir som vanlig en riktig jungel, iår har jeg knekket dem litt innover kassen.

     

Løken har vi begynt ta av til matlaging..

       

Og nå går vi mot bærtider, ripsen blir rød til tross for så lite sol.. Ble pløtslig klar over at vannspredaren ikke vart ute av boden en eneste gang iår, har det noensin skjedd før?               

10 kommentarer:

Margrethe sa...

Så flott kjøkkenhagen din er! Flittige Mia får utrolig mye ut av det. Og så deilig det er å få begynne og høste av produkta dine da. Ha en fortsatt fin uke i ditt lille Eden.

Åshild sa...

Det er så fint med de blå kassene, og med den flotte hellegangen mellom kassene.

Bea sa...

Åhh...så vacker köksträdgård!! Jag är så förtjust i den blåa fina odlingslådorna och så välordnat.
Det mesta verkar trivas fint, men jordloppan finns hos dig också ser jag. Nu har jag använt fiberduk för att förhindra lopporna på mina morötter och det ser ut att ge resultat.
Jag tog den faktiskt till sidan när blasten hade växt till ca 10 cm och kan du tänka... då kom haren och betade av den! Aldrig blir det riktigt bra och duken äkte på igen!

Ha en fortsatt fin sommar1 /Bea

Mari Anne sa...

Det er så fantastisk at du har greid å forene det praktiske med det vakre.

Unknown sa...

Så mye godt du har på gang, kjøkkenhagen din er jo så flott , lykke til med alle grønsakene dine, Marit.

Lisa sa...

Din köksträdgård är så fiiin! Den blå färgen är perfekt till all växtlighet.
Jag tycker det ser bra ut i dina lådor. Jag ska ge upp grösaksodlandet, för det är inte min grej. Att stå med järnspett och lyfta sten i timmar går bra. Tanken på att det ska ner någon ros räcker. Att ens få ner grönsaksfrön tar emot... Vi är alla olika och tur är väl det!
Ha en fin tisdag!

Snäckskalsdalen. sa...

Men så fullkomligt översnyggt med blå lådor, det skall jag ha nästa år, våra dörrar är i den färgen, urläckert och så ser det ut som om det växer väldigt bra i blå lådor - härligt!
Agneta kram

Lunalei ;-) sa...

Praktisk og vakkert!!! Kjempeflott kjøkkenhage - som bare gjør seg så godt i de blåe kassene!!!!
Sommerhilsen fra Hagealven

Gentiana nivalis sa...

Flott kjøkkenhage! Så fint med blomster innimellom! Kanskje det er for kaldt for rødbetene? Bønneblomsten minner meg om bønnefamilien i Elsa Beskows Blomsterfesten! Den var søt, blomsten, akkurat som bønnefamilien til Beskow!

... sa...

Det ser kjempeflott ut! Jammen har du masse godsaker i vente :)