søndag 3. juli 2011

Har jeg plantet denne??

Hallo, hva er dette? Antagelig et ugress men den står så strategisk plassert i staudebeddet på fremsiden at jeg nesten, men bare nesten, misstenker jeg satt den der. Hadde det ikke vart for de store, kraftige bladen ville jeg gjettet på en kornblomst (blåklint) men det stemmer jo ikke.. Den får vel stå til den blå blomsten sprikker ut…

9 kommentarer:

Ina sa...

Hej Mia

Det ligner uden tvivl en knopurt, Centaurea montana. Jeg har den rundt om i haven.

Helene Orskaug sa...

Ja, det er en staude..Knoppurt. Jeg kaller den for Kornblomst, siden den ligner litt i blomsten. Den har nok frødd seg fra en nabo:o)

Ha en fin søndag!
Heleneklem

Susanne sa...

Jeg mener også, at det er stauden Bjergknopurt. Den er god til at selv-så sig, så ønsker du flere er det bare om at lade blomsten blive og gå i frø :-)

Vivishagerom sa...

Ja, slike kan plutselig komme opp alle steder. Jeg har en hvit en som stadig kommer på besøk på de undelige plasser. Virker ikke lett å bli kvitt.
Ønsker deg en god søndag.

krepsemor sa...

Den passer best som solitær, for den sprer seg ganske mye! Hos meg står den for seg selv med god plass rundt seg. Jeg har fremdeles altfor mye plen, så den kan gjerne stjele plass i plenen ;o)
Jeg syns den er flott!

Malgorzata Ingstad sa...

Jamenn kjære Mia, - den er litt stolt den, og har blå tust på toppen - jeg har de samme og angrer litt, men lar den leve. Og jeg har plantet den. Tusen takk for nydelig kommentar hos meg - ha en flott søndag i hagen!

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Det er utvilsomt honningknopp. Den sprer seg med rykende fart, så hold den i sjakk hvis du ikke vil ha haven full. Jeg fikk den vis flyvende frø fra naboen som endelig var blitt kvitt den. den er vakker og tiltrekker seg masse humler. Jeg har ikke hatt gjerte til å rydde den ut. Tar noen skipperhak og fjerner noen av og til!

Ha fin søndag ;:OD)

Vilt og vakkert sa...

Beklager alle skrivefeila. Jeg må lære meg å lese over før jeg trykker på send-kanppen!

Åshild sa...

Ja, det er allerede blitt sagt: Honningknoppurt. Jeg har ikke noe imot at den breier seg ut, her er det nok plass. Glemte å støtte opp i år, da legger stilkene seg ned.