lørdag 9. juli 2011

Campanula

Campanula carpatica, brer seg ut som den vil. Hos meg er den plantet i solen, der trives den godt, men også i skyggen og det ser ikke ut til å skade den det heller, den blomstrer bare litt seinere. En vellykket kombinasjon er den sammen med spansknävan. Så fremt det ikke regner da, og det gjør det nå, igjen! Jeg har forsøkt plante roser i to dager nå, men gir opp. Når ryggtavlen er klissvåt får det holde..

 

Lille, søte Campanula gargarnica ‘major’ klarte vinteren. Planterte den i det lille spesialbeddet i rosenhagen for å være sikkrere på overvintring. Den er en liten tuebildende plante.

Campanula persicifolia kommer i to farger hos meg. Den blå har jeg på allt for mange steder, og de trenger deles igjen for å få plass. Den hvite ‘Weisse glöcke’ har jeg ikke fler av enn at de kan få stå.

Så Campanula lactifolia ‘Pritchards variety’, er jo en veldig flott staude når den blomstrer. Den blir høy og bred hvis jeg ikke binder den sammen. Den store pelarrroten er ikke helt enkelt å få opp, men på en eller annen måte er den nå plantert overalt i hagen.

Campanula punctata ‘Rubra, nok er den fin der den blomstrer med sine hengende, purpurfargete klokker. Men, denne sprer seg lett og kan bli til et ugress. Jeg har satt den på forsiden mellom tuijaplantene, der gjør den ikke enkelt så stor skade.

Campanula glomerata skal vel egentlig også nevnes blant mine klokker. Men jeg liker den så lite at den visst ikke en gang fått være med på bilde. Lurer på hvor jeg skal plante den for at den skal komme til sin rett? Na ja, den trives bak komposten og..

Nå har det tydelig sluttet regne for denne gang,.. så rosene venter..

6 kommentarer:

Unknown sa...

Å så nydelige bilder en kan ikke se seg mett.
Veldig spesiel og flott blomsten du har på terrassen din(ditt inlegg fra i går)
Ha en fin lørdag ,Marit.

Mariann sa...

Mange flotte klokker hos deg. Jeg har noen, men er litt plaget med at sneglene også liker dem.

Reginas Cottage sa...

hi mia
beautiful flowers.i like campanulas
too.
have a nice weekend,
love regina

Torill sa...

Heisan. Campanula er flotte planter. Rubra har eg hatt men den vart for aggressiv..... Nydleg det bilde med alle pottene på nederst på forrige innlegg. Håper regnet held seg vekke så du får ei god hageøkt. Ha det godt.

Bille sa...

Så mange flotte klokker hos deg! Jeg synes de er flotte, men jeg har litt angst for det med at noen av dem sprer seg, og da blir jeg litt skeptisk til alle klokker. Har C. punktata i feriehagen, og den får vanvittig mange utløperplanter ja. Heldigvis vokser den ved inngangen, så jeg ser den ofte og kan lett følge med. Men flott å se på er den jo.

Margot sa...

Så många vackra sorter av Campanula du har! De har nog en tendens att sprida sig men det är lätt att dra bort dem där man inte vill ha dem:)
Ha en fin helg!
Kram Margot