onsdag 6. juli 2011

Så mye for regnfritt…

Ute pøser regnet ner igjen, men det er vel slik som denne sommer og skal være.. Godt jeg rakk en tur med kameran før det..Men siden var det over like rask som det begynnte og kvelden sluttet med kaffe sammen med en veninne i rosenhagen.

Tradescantia ‘Osprey’ i blomst, en vakker staude synes jeg og ekstra kul ettersom den kom til meg via posten ifjor. Man får liksom en ekstra tilknytting til slike planter. Jeg tror i hvert fall det er denne, for på motsatt side står også en blomstervandrer, men det er vel den fra baksiden. Uansett hvor detaljert jeg forsøker skrive, bommer jeg på enkelte detaljer.. Som til høyre om , til venstre om.. godt det var bilde med også..

Min Clematis blomstrer ikke som jeg først trodde. Det er et blad som skiftet farge. Det har jeg aldri opplevd tidligere. Rett ved siden av er selve blomsterknoppen. Hva er dette? Ikke en sykdom håper jeg.. Det er en Clematis ‘Rouge Cardinal’ så fargen stemmer i hvert fall.

Nå begynner svigermors liljer slå ut. De er noe av det vakraste jeg vet, liker så godt denne fargen. prikkene er så sjarmerende og de små duppedittene som er på kronbladen gjør den nesten levendes. Jeg har fått forslag om at dette er en Brannlilje, Lilum bulbiferum, og det stemmer nok. Villig er den i hvert fall, den blomstrer litt rundt omkring i hagen nå.

Akkurat liljer er jo like fine med regndropper som uten. Denne er enorm iår, hele 19 knopper kan jeg telle til, så mange har jeg aldri sett på disse liljene tidligere. Høy er den blitt dessuten.

En annen som lyste vakkert hele dagen frem til regnet er denne Filipendula vulgaris, som såg strekker seg etter solen. Men regn, nei det liker hun ikke i det hele tatt.. helt knocked ligger hun platt mot stauetrappans trinn og ser trist ut.

Før og etter bilder…

Nå virker det som om staudetrappe skifter utseende hver eneste dag.

5 kommentarer:

Suss o Kai sa...

Hos oss har de varit strålande sol idag. Vilka fina blommor du har. fördelen med regn är att man slipper vattna och färgerna kommer fram bättre i fotona :) kram Suss

AnetteM sa...

Det er nok ikke sykdom på klematisen - det er relativt vanlig at det kommer slike blomster. Spesielt om sommeren har vært litt kald, og om den ikke har fått nok sol. Så sannsynligvis kommer de neste knoppene ut som vanlige klematis :)

Snuffeldyret sa...

Det første bildet med regndråpene var flott!
Om du vil kan du godt få litt
Lerkespore av meg. Den blir ganske høy, bare så du er advart..
Send meg pm på Hagegal med adr så sender jeg når den er blomstret av!

Lisa sa...

Vilken lilja! Den kommer att bli otroligt vacker när alla knoppar slår ut!
Tråkigt med regn, tur det bara var en kortare stund...
Nu måste jag jobba lite, det är svårt att vara effektiv när man väntar på smestern ; -)
En regnfri dag önskar jag dig!

Helena sa...

Fin bild på regnet!Synd att det förstör så mycket bara...men gör underverk för rötterna!
KRAM från mig!