onsdag, juli 13, 2011

Andre dagen med sommer iår..

Hvilken underbar dag vi hatt idag. For andre gang i år kom bikinioverdelen frem. Så utsulten på sol som vi er ble jeg ute hele dagen, helt frem til nå. Imorgen er det atter jobb..

Idag, i varmen, har jeg plantet roser, så uvanlig.. Nå er det tomme plassen som var kvar i Pergolan tilplantet med en rose, rød faktisk, jeg som ikke vil ha fler røde. Men jeg fant ut at jeg ikke har noen røde roser fra før av i Pergolan så det kan jo passe godt. ‘John Davies’ heter denne buskrosen står det på etikketten, rosa til lysrosa blomster med middels duft. Men på nettet står den som klattrerose.. men det passer kanskje godt i Pergolan.. Hvor pass rosa de blir återstår å se.

Måtte som vanlig fjerne en masse grus og fant en lilje løk hvilket heller ikke er ovanlig. Og jeg har vannet, vannet og vannet. Roser trenger vel en del ved nyplantering men jeg innbiller meg at det kanskje holder naboens katter vekk. Først graver jeg, så graver dem. Jeg legger på kugjødsel, de legger fra seg noe annet som ikke er like trevlig. Akkurat nå begynner jeg bli luta lei disse kattene!!

Nå har den gule liljen fått selskap av en rød her i Pergolan også. Dette er! Nerone, jeg plantet de i høstes så enda har jeg ikke klart rote vekk oversikten.

Rose Alexander… Plantet for noen dager siden..  Pøh, plante roser i juli, da kan man vanne så mye en bare orker.. men jeg har fortsatt plass til to roser til i Pergolan hvis jeg finner noe jeg vil ha.

I rosenhagen hadde jeg også plass til to roser til fant jeg jo ut. Tenk at jeg også fant en som passer her idag..

Nå er det ikke lenger et tomrom mellom epletre og kikkhullet.  En bunndekkerose har fått flytte inn. Skal erkjenne jeg trodde det var en buskrose (atter er etikketten dårlig!) men det er greit med en bunndekker også. Hva jeg forelsket meg i er rosen, en helt perfekt form og farge synes nå jeg, det er så jeg får lyst å male.

Bernsteingule, halvfylte blomster med svag duft, står det. I tillegg fant jeg ut at den blir ca 50 cm høy, H4, og remonterer. Tror dette ligger an til en lite forelskelse faktisk..

At akkurat denne rosen har svag duft gjør kanskje ikke så mye. Mange av de andre dufter godt nå og lavendeln blomstrer, og dem har jeg masse av! så mye at jeg går trøtt duften om jeg sitter for lenge og luker her i rosenhagen. “Lagom är bäst”, men nok er dom fine. Jeg har gjort mye idag men det blir for langt.. Skal jo jobbe imorgen ..

4 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Så nydelig det er i haven nå, men har du plass til enda mer????
Når jeg ikke har lyst til å jobbe, tenker jeg på at alternativet er ikke noe særlig. Ferie er nå godt da, likevel!
Håper helg blir varm og go'... du skal vel ikke jobbe da?
Uansett ha fine sommerdager - stor solklem fra meg ;:OD)

Merja sa...

Dina växter ser ut att trivas. Det ser väldigt fint och frodigt ut! Rosor gillar jag och jag hittade en i min trädgård också:)
Ha en bra dag!

Mari Anne sa...

Ser at yr melder sommer på lørdag. Da ble det vel tre dager tilsammen.Nå har selv jeg avskrevet sommeren, men jeg satser på en fin høst.

Hilde sa...

Hagen din ser så flott ut nå, Mia, og det er imponerende hva du får plass til og hvor mange spennende planter hagen din rommer :)
Den gulaktige bunndekkerosa var helt nydelig!!