tirsdag 12. juli 2011

Liljertider

Denne lilje har sneket seg ner i beddet mellom rosenhagen og trattorian. Sneket seg har den kanskje ikke, jeg har helt sikkert funnet en løk når jeg gravt et eller annet sted og siden satt den der den fått plass..

Den samme liljen vokser visst også ved ‘fönster mot omvärlden’. Det er den liljen som hadde så mange bulbiller ifjor. De satte jeg forresten noen av i ‘barnehagen’ men de har ikke kommet opp. Resten satte jeg et sted i kjøkkenhagen og der har jeg flere små liljeblad.

Lurer bare på om dette er Lilje Nerone eller Lilje Red Carpet. En gang i tiden plantet jeg begge sorter i staudetrappa og som kjent har liljer en tendens til å bevege seg i hagen hos meg. Jeg tror nok dette er Nerone, den er så pass høy, men å andre siden er det vel helst Red Carpet som får bulbiller, eller?  Nerone har jeg satt 6 løker til av i høstes, så da blir det en del. Det ser forresten ut å være samme lilje som snart sprikker ut ved Lunden..

DSC_0105

Når jeg fjernet alle peoner ser det ut til at liljene også fikk mer lys, ikke bare rosene. Nå kommer denne, en gul tone som går lätt mot orange/ fersken. Denne mener jeg at jeg kjøpte sammen med rosen New Dawn på en hagemesse for lenge siden (kan ikke navn på denne heller..)

Litt morsomt er at den ene liljen vokser på innsiden av espalieret, da synes den bedre når en sitter her i Pergolan. Ikke planlagt direkte.. Bordet mangler forresten. Idag har jeg oljet alle våre møbler, det er en del. Tok meg hele dagen.. I midten er forresten New Dawn, den ser ut å ta seg igjen. Om noen år så, kanskje den blomstrer herlig igjen.

5 kommentarer:

Mari Anne sa...

Den gule liljen var spesielt vakker mot det mørke espaljet

Unknown sa...

Liljene dine er flotte ,den gule synes jeg også er nydelig.
Ha en fin dag ,Marit.

Marit sa...

Red Carpet setter masse bulbiller, ja. Liljene dine var flotte!

Lisa sa...

Vilka läckra liljor du har! De röda ser ut som karameller. Det är så härligt hos dig, där det tittar fram en blomma lite här och där. Inte så strikt och det gillar jag! Kanske jag ska tjyva den idén oxå ;-)
Ha det så gott bland blommor och blader!

Kristin`s sa...

Ser ut som Red Carpet ja, og de har en tendens til å overta plassen veldig. I allefall hos meg. Jeg har ikke hatt problem med biller på noen enda på de årene jeg har hatt liljer. "bank i bordet" ;-)
Navnet på den gule veit ikke jeg heller. Kan det være samme som en dem jeg har, tru?