lørdag, juli 16, 2011

Clematis i Lunden..

Om enn framsiden av Clematisene ser temlig like ut, i hvert fall for meg som ikke er inviget i mysteriet, så oppdaget jeg at baksiden er annerledes. I Lunden har jeg klart å plantere mange mørke Clematis, mange jeg ikke kan navnet på, men denne kjøpte jeg  ifjor, Clematis ‘Rouge Cardinal’. (Så fremt den ikke var feilmerket skal navnet stemme..)

Nå tror jeg kanskje jeg har fler av denne, navnet var så bekant ved innkjøp, så i aften har jeg alså lært meg at den er hvit på baksiden og har tre lysere streker på forsiden. En vakker Clematis, men den har fortsatt ikke blitt så høy som jeg håpet..

Ved siden av kommer en annen mørk skjønnhet. Ikke fullt utslagen kan jeg i hvert fall konstatere at det ikke er den samme. Fargen og frynsene inni ser like ut men ikke baksiden. Den er nemlig ikke hvit. Men jeg aner ikke hvem det er…

Mørke bilder i Juli. Da er det som det pleier. Med lange dager på jobb blir det slik. Men idag har vart fri – og sol!! men jeg og mann har hatt varsin malekost i handen hele dagen, så hagen måtte like vel vente til sen kveld.

5 kommentarer:

Signe sa...

Clematis er blant mine absolutte favoritter. Flotte bilder.

Mari Anne sa...

Uff, male er kjedelig det. Særlig fordi det må skje på fine dager, og man kan se hagen fra der man jobber. Føler med deg.

Kan clematis nr. to være Niobe? Den er etter det jeg vet like mørk som Rouge Cardinal.

Vivi sa...

Så flotte Clematis! Mørke røde fløyelsmyke blomster!!

marit´s,,, sa...

Ja nå er det klematistid og de er jo så flotte ,nydelig farge på din klematis.
Ha en fin dag , Marit.

Mariann sa...

Rouge Cardinal er en vakker klematis, aldeles nydelig farge på den. Jeg kan ikke hjelpe med navn på nummer to. Det finnes jo så mange flotte hybrider.
Ha en fin uke!