torsdag 26. august 2010

Sterk misstanke om sykdom..

 

Den ene greinen på mitt familie epletre har et sår et snøbrekk forrige vinter. Den første sommeren tenkte jeg ikke så mye på det men den her sommeren har såret vokset, nå synes jeg det ser misstenkelig ut, borde kanskje klippe av greinen litt lenger inn mot stammen, men det henger noen nydelige epler der som jeg egentlig har lyst til å høste først. Denne greinen er Aroma, den er mye kortere enn de andre to sortene som har bildet en stor krone nå. Det har å gjøre med at Aroma knakk den første vinteren nå jeg plantet den og den trengte mange år med podevoks før jeg tordes la den vokse seg større. Nå, sitter den godt fast.

Aroma

De andre to er Discovery og Summerred. Vinteren etter Aroma greinen knakk kom det atter så mye snø at stammen kløv seg i to. Bandt tre sammen igjen og støtter fortsatt stammen med bånd, støtter er kanskje feil ord, jeg holder stammen sammen, med kraftige grønne bånd. Stammen burde for lengst være i orden igjen men jeg tørr ikke fjerne dem, så de sitter helt enkel kvar.

Discovery Summerred  

Nå håper jeg at jeg husker riktige namn på sortene, jeg har hatt etikettene hengendes, men, vi vet alle at merkeslapper har en tendens til å flytte på plantesenter…

6 kommentarer:

Bea sa...

Ja, det ser verkligen ut lita illa ut med äppelgrenen.
Lite trist med äppelträd, om inte haren skadar dom så kommer olika skador på trädet som gör att de dör till slut och ändå vill man inget hellre än att ha stora vackra äppelträd.
Ha det gott! /Bea

Bea sa...

Ooops... skrivfel ... verkligen illa ut... skall det vara! /Bea

Blomsterguri sa...

Nei, det så ikke så bra ut. Har ikke peiling på epletrær, men eplene så veldig gode ut! :-)

Mari Anne sa...

Du burde sikkert ta bort den skadde grenen, men ikke ville jeg gjort det før eplet var modent og spist.

elle-melle sa...

Enig med Mari Anne!
Det så ikke så bra ut, men jeg forstår godt du vil vente med å sage til eplene er høstet.

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Eplene ser veldig fristende ut. Enig med deg: frukthøsting først, så klipping av greiner.
Godt du ikke er en ordentlig prinsesse - i så fall hadde jeg bedt deg være forsiktig med å smake på det røde ;:OD)