mandag, august 23, 2010

Litt mer fra kjøkkenhagen..

 

Idag har jeg avspassert og heldig som jeg er så har det vart fint vær ute. Med andre ord så har dagen vart tilbragt ute i hagen. To somrer med fuktig vær gav meg inget annet valg enn å plukke av alle blad igjen fra solbæren. Det rustsoppangreppet jeg hadde for flere år siden er tilbake. Jeg nekter å sprøyte med noen verdens ting så her er det bare å fjerne mest mulig av smittekilden, håper det reduserer neste års spredning noe..

sjarlottenløk  rødløk

Den siste løken ligger til tørk. Sjarlottenløken er verklig årets vinner hos meg, flere av løkene har større som mer minner om små kepaløker. Rødløk er jeg ikke like heldig med, de minste delte jeg på midten og hadde i kveldens grønnsaksuppe..

gula tomater

De to gule tomatplantene jeg fikk av R. i våres begynner å få både størrelse og skifte i farge, godt de ikke skal bli røde da hadde det vart lenge igjen..

amerikanska blåbär  mums! 

Blåbær begynner å modne. Jeg har tre forskjellige men forskjellen i størrelse på bæren synes best på de to som står ved siden av hverandre. Den ene har store bær men ikke så mange, den andre mindre ( fortsatt store!) og mange. Det fine med de amerikanske er at gartnern kan spise masser uten at resten av familien aner de er ferdige for en får jo ikke blåe lepper ;)

jordskokkbønner

Høyt der oppe i det blå er ikke bare solsikker og bønnevikke. Jordskokken har knopper og bønnene har vokset forbi toppen av pyramiden. Nå blir det ferske bønner til søndagsteiken hvis vi bare en helg har tid til det, her skjer så mye om dagen at det ikke blir stort med felles middager akkurat nå..

bønne jordgubbsblomma

Jeg har fortsatt en og annen sta jordbærplante som nekter gi opp, dette må da være de siste?

ninnis chili min frösådda chili

Så i hjørnet mot den brune sørveggen har jeg chili, nå er det frukt på planten jeg fikk av N. Min egensådde blomstrer i hvert fall, men ser liten og pusslig ut ved siden av sin store søster.. Da er det mer gøy med den lille busktomaten jeg fikk av B. ved påske. Den gav mange tomater da, stående inne i stuevindue. Satte den ut i en litt større potte, på langt nær så stor som en kanskje ville ha hatt til tomater, men jammen er den nå full med tomater igjen.

bentes tomater druva

Drueskørden blir nog ikke mye å skryte av iår heller men gladioler skal jeg få, når jeg nå fjernet alle bladen på solbærplantene så får de mer lys att på til, jeg hadde jo nesten helt glemt dem..

gladioler

5 kommentarer:

Gunilla sa...

Hej Mia

Tack för din fina kommentar den gläder mig.

Du har fått riklig skörd av lök det är ju gott att ha till vintern.
Jag odlar inga grönsaker. Vi har bara svarta vinbärsbuskar.
Blåbären växer på den sidan av tomten där jag inte har varit och planterat och det är ju gott att bara gå och äta.

Gladiolerna blir riktigt fina när de blommar, fina att ta in i vas.

Du har ju så lummigt och grönt i din trädgård.

Vi har fått mycket regn den senaste veckan så nu tycker jag att det räcker ett tag , idag verkar solen vilja titta fram men det är ju ingen värme. Bara 15 grader.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

josimo sa...

Så frodig og flott det var hos deg, vi har vært så mye borte i sommer at hagen har fått vært sin egen sjef...så for å si det sånn så kan ikke jeg høste inn grøde slik som du.

Ønsker deg en fiin dag

Åsa! sa...

Vad har du planterat gladiolusarna i för något? De påminner mig om något som vi här på Gotland kallar "kojlu". Sandstensblock som är urhuggna och användes till att ge grisarna mat ur.

Tack för alla fina inspirerande bilder från din trädgård!

Thusnelda sa...

Hei, ville berre inn om for å hilse på:))
Spennande planter du har, skulle gjerne plukka litt til salatbollen min.

Ha ei god natt!

Meta sa...

Hej Mia !
Nu har man varit på promenad i din fina trädgård igen. Där växer det som vanligt fast ni har fått så mycket regn. Det är så roligt att se hur trädgården förändras från år till år. Din lök är bra mycket bättre än den vi har här hemma, men vi hade ju bättre dill än du.
ha en bra vecka
Kram mamma