mandag, august 16, 2010

Kjøkkenhagen er der fortsatt..

Det ser da frodig ut i kjøkkenhagen. All regn som har kommet og varme dager der emellom virker grønnsakene like. Til venstre har erter, sukkererter, bønnevikke, jordskokker , bønner, lukterter og solsikker laget en djungel. De er alle godt over mitt hode og inneklemt står mine mais som jeg hadde trodd skulle bli høye, det er de ikke, rekker meg toppen til brøstkassen. Rødbeter og sallad vokser, dem burde jeg sikker spise snart. Broccoli har vi spist men de ser ut å ha stoppet i voksten..

 

Sjarlottenløken er delvis tatt opp og henger til tørk, de andre har vi snart spist opp. Hvitløken ligger også til tørk på benken, de små løkene skal plantes igjen bare potetene er tatt opp. Gulerøttene er flottere enn jeg noensin tidligere har fått dem, de spises hver dag. Rødløken har lagt seg men den er mindre enn hva sjarlottenløken ble. Kepaløk og rødløk får jeg bare ikke til, kanskje jeg setter dem for trangt.. Smaken er ikke noe å utesette på, men hakket løk innebær et kutt på langs og et på tverrs..

Maisen med sin vakre hårtufs har begynnt å vissne og en ny hårmanke tar ved. Ikke mye å skryte av når jeg klemmer, hvor lang tid tar det for kornen å svelle egentlig?

Potetene er ikke en djungel iår, takk og pris. Forrige sommer vokste de meg langt over hodet. Jeg har jo prøvd fire ulike hyppinger i de fire kassene. Idag tokk jeg poteter fra kassen jeg har lagt gress i hver gang jeg slått plen, jorden virker verkligen fin under ( her skal jeg seinere sette hvitløken) men det er en del åkersnegler. I hvert fall, et gress ga meg mange mindre poteter. I kassen hvor jeg la over kompost var potetene mye større men ikke så mange. Nå smaker jo de litt mindre potetene bedre så hvis det ikke var snegler så hadde den vart given for neste år..

Vi spiser, både frukt og grønnt fra egen odling..  Noe jeg må ha neste år er bønnevikken, den blir høy men smaker utrolig godt og ser flott ut.

Syv sorter kaker heter det men hos oss ble det åtte, men ikke kaker, uten åtte ulike egenodlade grønnsaker i suppen..

Når er jordskokken klar for å tas opp og spise ?

2 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Mia!
Vilken fin köksträdgård du har. Så härligt att få skörda det du har arbetat med.
Ha en bra dag.

hajal. sa...

Jordskokken er ikkje ferdig for hausting før i slutten av oktober/ november.
Flott grønsaksavling du har fått! :)