onsdag 4. august 2010

Liljer til bekymmer og glede..

Jeg har jo lurt på hvor alle mine liljer har blitt av, ikke det at jeg har liljer i drøssevis men jeg har jo satt en del løk. Nå har jeg jo oppdaget at jeg plantert stauder over enkelte av dem og andre har stått i skym unden. Denne for eksempel fant jeg bak en rose, den har fullt av bittesmå løk ved hvert bladfeste, ser ut som miniatyrløker, noen har til og med fått eget blad. Kan jeg sette disse og få nye liljer? Er det noen som vet hvor lang tid det kan tenkes ta ?

Not that I have all to many, but I couldn’t really see were all my lilies went this year. Thought perhaps the winter had been to tuff for them, but moving around a few perennials and cutting back some roses I first found this lily with small babies. Wonder if one can plant them? Cutting back some pink roses in the Grove also revealed another surprise, something yellow caught my eyes, and there it was, a small yellow lily, looking very similar to a Lilium Citronella I once planted at the top of my perennial staircase! That’s might just what one can expect from me who never can stop moving all my plants around..

 

Så ikveld før jeg fikk besøk av en venninde skulle jeg bare klippe av litt vissne roser og se der, bak den ene rosen i Lunden, lyser pløtslig noe gult mot meg, hva er dette? Ved nærmre øyensyn så ser det jammen ut som en lilje..

 

Vil nokk si at den ser forbluffende lik ut en Lilium Citronella som jeg satt øverst i stuadetrappa for mange år siden og jeg var sikker på var vekk.. Slik går det når en aldri kan la være å flytte på planter og til stadighet graver opp og deler stauder.. ( Pussig, men på en eller annen måte ligner den også på min gule variant av den oransje tigerliljen, kan den være en Citronella også?…)

Ja da, det er tett beplantet i Lunden, og ved siden av liljen så jeg også noe annet. Jeg hadde notert meg at jeg plantet en Penny Lane rose i Lunden i fjor. Ikke for at jeg klarte å finne den igjen, men nå som jeg først stod der og beundret min lilje så ser jeg ner i Monardakrattet og hva ser jeg, en liten rosenknopp! Det må da kunne være den, eller..

Jeg tror langsomt jeg begynner få en anelse av hvor alle mine liljer har tatt veien ..

4 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Mia!
Bulbiller heter de små "lökarna" som kommer på liljorna. Det blir nya plantor så småningom. Det tar nog rätt lång tid innan det blir en blommande lök (år).
Mina brandgula liljor utvecklar många sådana.
Vad vacker den gula skönheten är.
Tänk, krolliljor skulle jag vilja ha massor av men de är svåra att få tag i tycker jag.
Önskar dig en bra dag.

Stephanie sa...

That little surprise is so wonderful. I hope the rose bud will blossom into a beautiful flower soon. Btw, I am begining to fall for your yellow tiger lily he he... pretty!

solfrid sa...

Bulbillene ga meg blomst etter fire år.


Tilstanden; liljer som ikke synes finnes merkelig nok her også. De titter frem på de merkeligse steder. Jeg har glemt hvor de står og planer litt stauder på toppen :O

Reginas Cottage sa...

hallo mia,
die gelbe lilie sieht toll aus, mit
der pinkfarbenen rose.habe mit diesen lilien bisher kein glück gehabt.
ha en flott dag,
kram regina