onsdag 18. august 2010

Daglilje og annet..

Dette er den tredje dagliljen som blomstrer på baksiden av de ti jeg planterte.  De andre syv viser ikke tegn til knopper en gang, men det er kanskje litt for tidlig? Men nå har jeg flere rundt omkring i hagen som jeg aldri har sett blomstre heller, og det etter mange, mange års venten. Er det kanskje som med pioner at de ikke skal plantes for dypt eller at de steller krav til sol eller…

Nå har jeg også lest at storkenebber ikke er blant favorittmaten til snegler, det kan sikker stemme men så såg jeg bladen til denne, noe har spist her. Ved nærmre blikk så jeg at det er en larve som spiser, her også.. Fukten ute er snadder for mange insekter virker det som. Dagliljen under for eksempel, nå har jeg snart mistet telling på hvor mange Iberia jeg fjernet just fra denne, det er nesten så jeg lurer på om jeg kun drømt jeg klippte den i stykke og kastet den dagen før, dette må være en skikkelig gespenst.

De stakker få liljer som jeg hadde i blomst har inntaget en loddrett  posisjon, sammen med flere andre stauder, iår har jeg innkjøpt langt over hundre plantepinner tror jeg, først vinden, nå regnet..

Men søyleblomsten den holder ut, står der i ensom majestet..

I pergolan begynner Clematis nr 3 også blomstre, og gjett – den er rød!! Rød er også den lille veronican, synes jeg husker den som kraftigere rød forrige sommer når jeg plantet den men den er ikke så rosa som sin større søster.. Så måtte jeg le når jeg så denne Monardan, to like store blomster i etasjer. Jeg synes helt enkel at Monarda er en fantastisk plante, håper den brer seg litt ut så jeg kan dele den opp. Ikke for at jeg har mer plass men hva så.. vil ha..

 

Borde ha gravet opp litt steinplanter idag men jeg orket ikke tanken på å dra til posten, først hjemme etter jobb blir jeg som regel hjemme, helst ute i hagen men det har regnet så mye at det ble med å så de fleste av frøene som kom, ca 20 min innsats, sen gikk jeg inn. Bekvemest inne nå om dagen.. Imorgen er sikkert en bedre dag :)

6 kommentarer:

heidi sa...

Dagliljen din er bare helt nydelig! Var i botanisk hage på Elverum i dag og så den samme... falt fullstendig for den og tenkte at den må jeg bare ha... Nå er jeg enda mer sikker på det. ;o)

Koselig å få en titt her inne...

Linda sa...

Dagliljen er sååå vakker:) Snegler ja, fysjamej... Når jeg var i danmark på bondegård plukket vi hver kveld mange hundre iberisnegler. Eieren bestilte nemaslug og vi plukket på dugnad langt over tusen snegler og la ut som åte, og nå finner hun 8-9 snegler bare... Det må kalles effektivt, verdt et forsøk:)

Håper klematisen kommer seg til neste år da:)

Furulunden sa...

Fine bilder;)

Aud sa...

Farven på den dagliljen var lekker.
Jeg har også dagliljer som jeg aldri har hatt blomster på. Aner ikke grunnen til det. Lever i håpet hvert år om at i år....

Åsa! sa...

Jag förstår mig inte heller riktigt på dessa dagliljor. Min daglilja stod i flera år utan att blomma, så helt plötsligt så kom det knoppar. Då bestämde jag mig för att flytta den, och var beredd på att det skulle ta sin lilla tid innan den blommade igen. Men efter andra året på ny växtplats blommar den. Konstigt!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vacker daglilja du visar.
Dagliljor skall om jag minns rätt inte planteras för djupt.
Trevlig helg
Birgitta