lørdag, august 14, 2010

Er det mulig ??!!

45-50 mm regn !! 
Er det mulig ? Det er nesten ikke til å tro, kan det virkelig ha kommet så mye regn på onsdagen og idag ? Ja, for jeg glemte da å tømme måleglasset i onsdags, eller ? Nog har det bøttet ner men alt dette kan umulig ha kommet i løpet av dagen.. Skjønner godt hvorfor det ikke har vart behov for å vanne siden St.Hans..
Igår så var det annerledes, da gikk jeg ut i shorts og singlet etter middagen og fortsatte med det siste lille krampetrekk, noe jeg påbegynt mot bedre viten i hagen. Skulle jo faktisk vente til neste år med å gjøre noe i rosenhagen, eller i hele hagen, nokk med prosjekt for iår! Men, jeg skyller på tegelsteinene, hadde jeg ikke fått dem så..
 
Det nye bittelille beddet har fått selskap av atter en kasse i hagen. Hadde egentlig laget det, fast litt smalere, rundt den røde rosen på forsiden. Likte aldri det hele og angret meg litt ( mye) men orket aldri ta det vekk. Nå har jeg flyttet og forstørret kassen litt og satt den over hit, liker jeg hva jeg ser ? Er ikke helt sikker, men kassen mangler brunmalingen og en buskrose, jeg har bestemt meg for det, rosen får fint plass i denne kassen. Ettersom jeg hadde laget en kant av tegelstein ville jag ha litt liknende heller, klarte ikke bestemme meg for fargen så det ble alle tre. Nå blir jeg jo bare tvungen at sluttføre dette også, slik kan en ikke forlate det hele. 30 heller, det er så mange jeg tørr laste inn i min lille bil, kjører forbi hver dag så jeg får vel hente 30 til, minst.. Oppi kassen ( 60x100 cm) har jeg satt rosen fra forsiden sammen med lavendel og liljen som sto der. På forsiden la jeg inte en maskros men cikoria!!gresset, ha, ha, jeg har da utvidget en plen iår!
 
Igjen står nå kun en hvit lilje, den er det knopp på så den får vente til seinere med å flyttes. Ikke rart den røde stilkrosen ikke likte seg så godt her for det er fremdeles mest subbus og småstein når jeg gravde, men god drenering for gresset kanskje ..
Dahlia x hortensis – David Howard
Pottene i rosenhagen er plantet med mine georginer fra i vinter, Dahlia x hortensis – David Howard, de har en intens rød/ oransje farge, som vanlig ikke helt hva jeg forestilte meg, men jeg liker dom, de lyser opp. Den minste som først ikke ville har forresten vokset så pass at den snart er like stor som den andre med de lange stilkene i våres..
under äppleträdet  Her i rosenhagen sitter vi under epletre sier vi. Nå, det store epletre er borte men vi plantet et nytt, også Transperente Blanche, og i år har det hele seks epler og har vokset seg så pass til at vi snart kan si under tre igjen.. ( men vid syrinhekken, hm, den bærer kraftige spor etter min skamklipp..6 äpplen !!
Så nå stunder helgen, jeg får sove litt på det i natt, skal jeg ta kassen vekk og så plen igjen eller kjøpe meg en Austin rose, aller helst oransje, Pat Austin, ??, håper jeg klarer å finne en..

3 kommentarer:

Margrethe sa...

Driver noen ap med deg og fyller vann i vannmåleren din? Ikke for det, her har det også regnet noe helt utrolig. Men så er det likevel varmt, og plantene trives utrolig bra.
Skulle nok byttet litt om her også, men jeg er redd for å skiple veksten for mye. Den nye kassen din og teglsteinen blir fint. Gleder meg til å se fortsettelsen.

Åsa! sa...

Snyggt med tegelstenarna! Hoppas nu du hittar din ros.
Önskar dig en fin fin helg Mia!

krepsemor sa...

Det var mye regn på et par dager! Håper dere får tørrere vær fremover, slik at du kan syssle med hagen din. Skjønner at du er usikker på hva du skal gjøre/ikke gjøre med kassen din! Teglstein er kjempefint, nesten litt misunnelig, jeg!
Ha en fin helg!