søndag, august 29, 2010

Så, regnet kom først ved halv fire idag..

  den högra lådan 

Idag var det lovet regn hele dagen, men det kom først nå. Med andre ord kunne jeg jo ikke la være og tilbringe dagen, så langt,  ute i hagen. De tomme kassene etter Rhododendron kommer ikke at stå tomme, men iår får de være barnehage til mine frøplanter. Kan jo faktisk skje at de overlever vinteren og får stå her.. Plantet Ingegerd’s stokkroser bakerst ( sorte skal de være), så noen kuletistel ( blå bolltistel) og Gullknapp (jättevädd), Cephalaria gigantea. Hentet også noen Akeleiefrøstjerne (Aklejruta), Thalictrum aquilegiifolium, fra plassen der jeg plantet dem i kjøkkenhagen.

den vänstra lådan

Avsluttet, etter lang tveksomhet, med å plante de to (grönlilja) Zigadenus, som hadde spiret. Disse er jeg meget spent på da det ser mest ut som små gress spirer. Men, med en hvit etikett klarer jeg kanskje å la være å luke den vekk, blir verst til våren hvis den fortsatt lever, hukommelse er ikke min sterkeste side..

grönlilja

 flera timmars jobb med..

Så skulle jeg bare få lagt de siste 50 hellene ved rosenhagen. Tenk at det skal ta slik tid! Nå har jeg brukt ca 150 heller, det holder ikke langt, og som vanlig blir det gliper mellom. Regner med at det blir timian der, det blir som regel det..

... prosjekt rosenhagen

Laget i hvert fall atter en ny kasse, slik går det når en jobber uten plan..Denne er 70x55 cm, nokk plass til i hvert fall en rose håper jeg. Ønsker at de to kassene skal virke som en liten skrå romsdeler. Vi får se, hele september gjennstår.. Under morelltre hadde jeg tenkt sette bord og to stoler fra Trattorian, prøvde ut det idag, men det passet i det hele tatt ikke. Jeg får se meg om etter noen lave hagemøbler igjen, til våren..

10 kommentarer:

Margrethe sa...

Så fint det er med forskjellige farger på hellene! Du er flink til å få mye ut av lite plass. Og jammen er du flittig.
Du finner nok hagemøbler som passer når du får tid på deg. Gleder meg til å se ferdig resultat en eller annen gang.

Nanne sa...

Morsomt at du har sådd stokkroser. Jeg sådde det for 2 år siden, og de har blomstret for første gang i år. det ble både hvite og røde. Håper du har mer plass til så-plantene dine når de blir store. Tror du har utnyttet alt nå?
Det er morsomt å følge med..

Linda sa...

Ja dette været... man må rett og slett bare gripe mulighetene:) Akkurat nå regner det på den ene siden av huset men ikke den andre... kanskje jeg kan holde på bak huset, og gå til den andre siden etterpå??? Men det varer vel ikke lenge før det bøtter ned vann i mingder igjen overalt...

Det kommer sikkert til å bli kjempefint hos deg, flink du:) Moro med stier og ganger, med bedd innimellom:) Det gir hagen en flott karakter synes jeg:)

Klem

Meta sa...

Hej igen !
Vad fint det har blivit på baksidan. Men jag saknar din torkvinda! har den fått den fått en annan plats?
Kram mamma

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!

Ingen hast, ikke noe dårlig samvittighet. De hadde avslag på havesenteret ved skolen, og jeg klarte ikke motstå planter som vi ikke hadde. Det er massevis av plass igjen i bedet, så bare ta det med ro... Det regner i bøtter og spann her også, ikke moro å gå ut i stelle i haven da!
Så lov meg ikke å stresse, ta det med ro.
Det ser nydelig ut hos deg/dere til tross for mye regn ;:OD)

krepsemor sa...

Der har du barnehagen din =) Angående en mulig hukommelsesbrist, sp har du jo dette innlegget å titte på. Da husker du nok på de små spirene dine, og ikke luker dem bort =)
Så flink du har vært! Det er morsomt å så stauder!

TYRA sa...

Hei Mia!
Tusen takk for kommentaren, det var veldig hyggelig.
Krøkkebær kalles krekling lenger sør i landet og den er god både til å lage saft og vin av.
Skurv er noe vi ga til hønene på mine besteforeldres gård.
Teigbær spiser jeg når jeg finner dem og de er gode, men de har en ganske stor og litt bitter stein.
Jeg har fulgt med hagebloggen din, synes det er utrolig hvor mye du får plass til i hagen din!
Jeg har hatt hagekosedag i hele dag i det nydelige været vi har for tiden.
Ha en fortsatt god dag!

Gunilla sa...

Visst är det roligt med småplantor och jag hoppas alltid att de skall klara vintern.
Mitt minne är ochså kort, jag tänker att det kommer jag ihåg men en namnlapp på växterna är alltid bra.
Vad fint du har gjort i din trädgård. Riktigt snyggt med plattorna och den fina rumsavdelaren. Nu är det bara att plantera:o)

Tack för din kommentar.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

Kathrine sa...

Flotte steinheller i hagen din:) Det ser så ryddig og orntlig ut til deg.
Timian er fint å ha mellom hellene.

:)

Mammasblommor sa...

Gillar stenar i trädgården, det är så snyggt! Ser så fint ut hos dig!
Nu när jobb och skola startat finns det inte lika mycket tid för trädgården! Nästan så det börjar se vildvuxet ut och gräset växer alldeles för snabbt1 Tur att jag inte är någon pedant :))
Ha en trevlig fortsättning på veckan!
Kram Margot