lørdag 12. mai 2012

To sekker sement..

Hah! Idag har det ikke kommet en dråpe regn, utrolig. Men kaldt, det har det vært like vel. Vinden er isig og kommer i kast. Men solen gjør under med plantene, nå begynner det se grønnt og fargerikt ut. Lista for solskinnsdager er lang så jeg passet på å blande sement.

Endelig har jeg fått begynnt med kanten under den nye, lange jordbærkassen i kjøkkenhagen. Ikke helt ferdig, jeg må fylle på med litt mer før jeg fått dekket hele åpningen men endelig slipper jeg i hvert fall se på den svarta plastikken som tøt ut under treplanket. Kanskje jeg får gjort litt mer imorgen etter jobb.. Hvis jeg legger på mer enn 5-6 cm av gangen flyter sementen langsomt ut, jeg bruker jo ikke noen forskaling..

Misstenker det blir noen sekker i år igjen. Jeg hadde først tenkt jeg skulle sette kanter av plank nedenfor og men da kommer jeg ikke til. Disse støpte kantene fungerer jo som trappetrinn samtidlig, det blir liksom ikke helt det samme å balansere på plankekanter.

Så nå begymer jeg med de tre rommene ved siden av. Solbærhekken trenger mer jord og litt høyere kanter er ikke dumt. En liten planteplass får jeg her og men den må opp, blir høyere, skal den få lys bak rabarbra som har tatt seg. Godt jeg ikke trenger bestemme meg riktig enda for hva jeg skal plante..

Så rakk jeg klatte til litt her under kjøkkenvindu og før jeg skulle begynne på jobb. Hvis jeg rekker før sommeren kommet for langt har jeg tenkt ha den borteste like høy som opp til planken. Men gressløken ser ikke ut å lide av sin lave plassering nå heller.

Klart jeg måtte en tur med murerbøtta bak pæretre og. Bjørneroten har blitt grønn og blodtopp, om enn liten, så er det liv og den kommer den og. Men, samme her, hvis jeg får noen solige dager til i mai (og orker frakte hjem sementen…) så blir det kanskje noen fler kanter som får litt høyere kanter.

Skulle så ønske at jeg kunne plantere jordbær i mine terrasser igjen men får vel vente noen år til. De jordbærsplanter jeg kjøpte tidlig i våres har begynnt blomstre, er ikke det tidlig?

I ettermiddag tok jeg også og vannet under plastlokken. Det regner jo ikke på jorden under dem og jeg er redd det ikke er fuktig nok for mine frøsådder. Oppdaget at det på flere steder var liv faktisk, og poteten har så vidt det er vist seg på noen steder. Gid jeg kunne få plante ut alle tomat, agurk og squashplanter snart. Artisjokken må snart ut, den trives ikke inne i boden, men jeg skal forsøke gi meg til tåls en uke til..

¨

11 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Så flink som der! Dette ble jo veldig flott. Smart med inndelinger i kjøkkenhagen.

Her har det også vært sur kald vind, men vi har vært ute og det var herlig!

Klem

Marit sa...

Det blir kjempefint i kjøkkenhagen din! Det har vært surt og kaldt her også i går, men i dag ser det bedre ut. Ha en fin søndag!

Yulia sa...

Wow, fantastisk ideen med sement kanten! Du har veldig fin og koselig hagen! Jeg synes at jorbær blommer for tidlig, mine vanlig begyn å blomme på sluten av mai. Ønsker deg god søndag. Det skal bli hagedagen i dag hos meg og:)))

Snäckskalsdalen. sa...

Ah, du har snart potatis klar, den har stuckit!
Dina murar är så läckra, jag hade velat ha lite sådana, men jag vet inte riktigt var, men jag får myskänsla när jag ser dom!
Agneta kram

Liza sa...

Hei om jeg ikke husker feil så sto jeg nok ca 2 meter unna kasse hyllen da jeg tok bilde.
Den hagen din blir virkelig flott.
Du vet tilfeldigvis ikke hva slags hoya jeg har fått meg den lille i den nest nederste hylla?
Klem
Liza

Liza sa...

Ha ha ha, jeg har misforstått helt :)
Røed gård ligger på Jeløy i Moss
Klem
Liza

Tigertina sa...

Du er så flink! Det blir myyye finere med betongkanter når man gjør som deg, kontra å bruke forskaling! :)
Ha en flott kveld :D

Turid sa...

Du verden som du jobber i hagen, det blir kjempefint :)
Ha ei flott uke, helst med sol og varme selv om det er spådd bare regn.

Inger Marie sa...

Flott med disse sementkantene:)..vil tro de forskjellige planter og grønsaker trives i sine "rom"..stenen gir jo fra seg litt ekstra varme utover kvelden også:)
Gøy å se hvordan det vokser til hos deg:)..MEN nå trenger vi VARME:))

4 i Kiellandsgata sa...

Tusen takk for hvitløkstips. Jeg skal følge ditt råd å la dem stå en god stund enda. Ser at du har veldig mye spennende i din kjøkkenhage=) Betongkantene dine er superfint. Ønsker deg ei fin ny uke=) Vibeke

Lisa sa...

Vad du sjåar! Det är jätteläckert med alla former du gör. Alltså, du murar liksom på fri hand? "Bara" lägger på några cm åt gången och låter det torka? Det skulle jag vilja prova, det är så fint. Jag är som vanligt mycket imponerad!
Ha det så gott och hoopas att solen kommer till dig också!

Kram, Lisa