tirsdag, mai 01, 2012

En dag med tro på våren..

Idag satte jeg ut asparagusplantene som jeg satt i pluggene. Oppdaget at de ikke als var så små og pjuskete fordi de var tørre, de var jo klissvåte! Ikke rart de ikke vokset så bra som de jeg har satt over i potter. Med andre ord – går det så går det, jeg har erstattingsplanter på lut i boden..

Blodamarant, Amaranthus cruentus ‘Red Army’, priklet ut de siste pottene med frøsådd. Dette med avherding ble det ikke noe av med. De er under plastlokk men, men.. Det er ikke sikkert det er nokk. Også disse har jeg fler av.. Koste meg med litt frø og. Mellom amaranten har jeg annen hver gang satt to redikkfrø og annenhver 4 spinatfrø. Det blir trangt som vanlig..

Bak asparagusen, nærmest kirsebærtre har jeg ikke satt noe enda. Det var litt gøy å så et par frø her og der av ulike sorter så det ble mer. Alle gode forutsettinger å lese på om samplanting har gått til spillo, får bare håpe jeg ikke helt bommet. Her i kasse 11 hadde jeg svartrot og pasternakk forrige år så jeg håper det går bra..

Spinaten jeg sådde 12.4 har faktisk spirt. Jeg sådde dem jo forran Jostabæren i kasse 12. Idag har jeg satt 6 bondbøner ved sidene av busken og laget en ny rekke med vekselvis rødbete og sallad , noen frø bare slik at det skal bli en plante av hver (r,s,r,s,r,s,r).

Bondbønene er også satt i kasse 13 etter plan. 24 stk. ‘A Grano Violette’.  Den andre bondbøna ‘Giant Exibition Longpod’ satte jeg ved potetene i kasse 1+3+4. I kasse 3 satte jeg også tre amarantplanter.

Kasse 6, sjarlottløk nærmest kantene og purre i midten. To korte rekker med gulerøtter ved siden av. De siste 6 sjarlottenløkene satte jeg blandt jordbæren i kassen mellom potetene..

Forran kasse 9 satte jeg dill helt inntil kassen og ny zeelandsk spinat og rødbeter forran mot kanten. (nz,r,nz, persilja, nz,r,nz). Det blir nok trangt her og.. Her stoppet festen for idag, det er jo fortsatt fler dager jeg kan så på og alldeles for tidig for erter og bønner.. Kom akkurat på at jeg satte to asparagus i kasse17 også, der skulle jeg jo ha squash, håper de klarer seg sammen..

Ikke er det pent med plasten, ikke fiberduken heller. Men de fyller sin funksjon i tillegg til at nabolagets katter ikke kommer til..

7 kommentarer:

Tigertina sa...

Detta blir bra :D
Synes du er kjempeflink jeg! Og det er ikke så dumt at det vokser tett, for da får ikke ugress og katter plass imellom :)

Tua sa...

For en stålkontroll på kassenes innhold ;) Jeg strever litt med å huske hva som vokste i kjøkkenhagen i fjor, sånn for vekselsdriftens skyld. Fiberduk er ikke pent, men nødvendig her også. I morgen er det spådd kaldt og guffent vær igjen.
Kos deg med vårdagene

Bea sa...

Hej!
Fantastiskt vad du hinner ansa och sköta dina små plantor. Fascineras av din välordnade odlingsvärld!!
Ha en bra dag /Bea

Marit sa...

Kjekt med de lokkene ja, for katter er nå engang sånn at de liker åpen jord hvor de kan grave litt... ;-)

Det blir spennende med de amarantene dine. De har jeg aldri prøvd før.

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, visst är det härligt och underbart och alltihopa!
Agneta kram

Lisa sa...

Attans att jag glömde blodamaranten! De är så fina! Det blir både vackert, praktiskt och smaskigt i dina lådor = ) Även jag ska så lite grönsaker i rabatterna. Något grönsaksland är det som sagt ingen idé med. Kan ju bli kul att ta sig en rädisa ihop med malvorna!

Onsdagskram, Lisa

Vivi sa...

Hei Mia!
Du har så mye spennende i kjøkkenhagen din. Jeg har fått tilsendt frø av bondebønner. Det har jeg aldri prøvd før, tror du jeg bør så dem nå?

Ønsker deg en fin kveld. Klem