tirsdag, mai 29, 2012

Delt interresse er dobbelt så gøy!

I kveld har vi hatt styremøte i hagelaget. Det innebær blant annet at jeg kommer sammen med et gjeng mennesker som deler mitt interresse for hage og planter. Tenk så gøy det er å kunne skravle i vei med folk like ‘gale’ som en selv. At det idag er så pass kaldt, kun 14 grader + nordanvind, gjør det jo også enklere å forlate hagen til tross den knappe tiden. Men altså, hagegale. Jeg har en venninde i styret som driver med mye rart. Idag fikk jeg denne av henne, ‘Red Bud’. En liten frøplante hun har sådd, så gøy, takk Smilefjes

Red Bud, hva er så det? Et sjappt søk på nett forteller om et storslaget øyenblikk, en voldsom blomstring i ceriserødt, Cercis canadensis, en busk eller litet tre som trives i skygge. Skal jeg tro denne siden her skal den være herdig også, H6. Er det sant? Uansett, klarer den sommeren så misstenker jeg at jeg tar den inn igjen i høst..

En liten Steiva kom også med. Den skal plantes om noen uker når den fått vokset til seg litt. Enda er det jo tidlig og kaldt ute. Men at det er tidlig ser jeg ikke helt på de siste to planter i posen. R. har klaget på de Clematis som ble bestilt i fjor og nå har jeg fått to erstattingsplanter.. (hun har vart å hentet dem selv  i Tyskland!!)

Clematis viticella Tuczka og C. vit. Karuu. Tuczka ville ikke i det hele tatt bli grønn da den kom som barrrotplante og har tilbragt vinteren i den potte jeg plantet den i, nå i vår ble den jordforbedring over mine jordskokker… Karuu kom så vidt det var og ble til slutt plantert mot garasjeveggen ved Lunden. Der har det kommet en liten stengel i år og så helt død er den ikke men jeg skulle heller ikke ville påstå den er særlig stor heller.. Men den får stå. Imorgen skal jeg forsøke finne en plass til disse to nye, blir vel en råd..

Først inne på R., den mystiske lille bladplanten jeg ‘stjal’ på en hagevandring har nå blitt større og blomstrer på forsiden. Lamium maculatum ‘Dellam’, en Flekktvetann med riktig tuffe blad altså. Når den blitt litt større skal jeg flytte noen blad over til kassen på baksiden til de andre.

4 kommentarer:

Tua sa...

Du Mia, du Mia, du er en ekte gal ;)
Fine babyer, spesiellt flekktvetann liker jeg.
Nyt hagedagene masse.

Merja sa...

KUl med nya växter!
Jätte fin Plister (om det nu är det)du har på sista bilderna. Den har jag aldrig sett tidigare.
Ha en bra dag!

Turid sa...

Nydelige blomster på den flekktvetannen! Jeg har en annen type med gule blomster. Jeg trodde "judastreet" hadde veldig lav herdighet så hvis det stemmer at den har H6 kan det sannelig godt hende at jeg anskaffer meg en!
Den hvite/blåflekkete fiolen i innlegget under var helt nydelig!
Ha en fortsatt fin kveld!

Hage og Foto entusiast sa...

Så morro å komme sammen med andre hagegale. Kan forstå den gleden :) Og så morro med frøsådd plante. Artig med hjemmelagd.
Clematis er flotte planter. Skal anskaffe meg en tre-4 stk selv i sommer. Driver med en levegg lagd av Armeringsjern som plantene skal klatre i. Spennende.