onsdag 30. mai 2012

En heldags arbeidsøkt i hagen igjen..

Takløk i den lille potta som jeg murte fast i pinse. En bladrosett, håper det blir fler. Idag har jeg hatt fri, været har vart fint om enn ikke så varmt. Litt bekymret for fiskene må jeg si men håper det går bra. Regn har det ikke kommet så det er den del vanning av krukker..

Skal vel være glad for at det ikke regner, pakkingen virker jo gå i stykker så fort han der oppe skruer på kran, men nå er det tørrt ute. Egentlig ikke en god dag til plantering..

Flyttet like vel den lille Trilliumplanten til ‘surjordsbeddet’ på baksiden. Innbiller meg at det er der den hører hjemme.. Flytt innebærer en hel kanne vann ner i hullet før plantering, og litt mer vann etterpå.

Så fant jeg plass. Plantet Clematis viticella ‘Karuu’ satte jeg her, på høyre side av espalieret. Her står en liten C. ‘Multi Blue’ fra før av, en som jeg flyttet ifjor da den ikke likte seg ved garasjeveggen. Den har en stengel iår som faktisk blitt ca 30 cm alle rede. Håper nå de ikke misstrives i hverandres sellskap.

Clematis viticella ‘Tuczka’ havnet i Pergolan blant alle de andre. En liten åpning litt til høyre fra midten så var den og plantert. Det eneste i veien her var noen gamle tulipanløk som ble dyttet til siden. Så planten en formiddag og en på kvelden. Resten av tiden gikk åt til sement igjen..

Her har jeg tettet til åpningen mellom de store steinene, ble jo nesten ‘usynlig’, antar det vil synes litt mer når sementen tørket og blitt mer hvit.

Tenk at det kan ta så lang tid! Det ville man ikke tro når man ser resultatet. To åpninger oppbyggde og tettet, et dagsverk. Godt jeg har hele sommeren på meg. Før jeg gav meg i kveld plantet jeg litt her og. Blant annet satte jeg ner den rosen som jeg hadde satt i en potte i høst, den som begynnte få blad nå i vår. Må ta meg tid til å finne ut hva det er. 

Den andre åpningen som ble ‘tettet’ var den under den kanten jeg lagde i fjor. Her ble den som en ‘trakt’ så på toppen satte jeg ner en krypnellik som får henge over kanten.

 

Jeg tror faktisk jeg skal kunne få plass med en 10-15 stauder til her på forsiden. Det ser litt tomt og glissent ut både her og der. Er det plass eller er det fortsatt litt for tidlig på sesongen..

Men, sett litt på skrå merker man ikke stor av det. Og hekken, den må jeg snart klippe.

3 kommentarer:

Nora sa...

Så frodig og fint det er hos deg nå! Det siste bildet er kjempefint! Du er jammen flink til å stå på og lage kasser og murer og greier! Ha en fin torsdag og nå håper jeg også på litt regn (ihvertfall på nattetid :-)

Vivishagerom sa...

Det blir så flott hos deg, og du holder på i hagen hele tiden. Og det gir resultater!

Ønsker deg en kjempe fin dag. Klem

Snäckskalsdalen. sa...

Din trädgård är så underbart härlig och frodig och alltid så grön och fin.
Trillium är något jag är väldigt förtjust i och jag hade två plantor som jag flyttat och flyttat om, men i år var det bara en som kom.....
Agneta kram