fredag 18. mai 2012

Litt seint og litt tidlig ute som vanlig..

Litt for seint ute igjen med kamera, tulipanene har lukket seg for kvelden igjen.. Ser ut til at jeg er litt for seint ut for å fange den sneglen som spist her og. Er det ekstra mange snegler iår? Ikke for at jeg sett stort fler enn vanlig men iår ser jeg en del spor på plantene, sukk.. Får håpe på fler varme, lyse hagekvelder som ikveld, kanskje jeg får øyne på noen da..

Jeg oppdager hundtannliljer på flere steder i hagen enn jeg husker på. Denne er under Lobo epletre på forsiden. Den visste jeg var der, denne og den under Victoria plommetre. Men at det også er i lunden og i det store lange beddet på forsiden kan jeg ikke huske.. Jeg må ha flyttet dem litt rundt. Alle er gule. Jeg mener bestemt jeg også satte hvite sist høst, hm..

Iår er det forresten mange av alle gamle tulipaner som har knopp, ikke bare en masse blad. Jeg ser dem litt overalt nå faktisk. Ikveld har jeg vart ute i kjøkkenhagen. Jeg var litt sein med vanning i boden og jeg har slik lyst at få satt alt ut nå. Håper innerligt på varmare vær. Satte ut en artisjokk til, nå har jeg ikke fler. En litt større asparagus fant også veien ut. Sådde litt redikk og spinat også. Persillen og løpstikken jeg sådd er også satt ut og til og med tre tomatplanter, dette kan da ikke slutte godt. En tur ikveld etter jord og kugjødsel har nå klargjort kassene for erter og bønner. Nå skal de bare bløtlegges så skal jeg sette dem i jorden. Sen er det kun squash og agurker, spørs om ikke de og snart havner ute.

Jeg har en del frøsådde stauder som har spirt som må prikles over i potter. Ikke for jeg har store plassen til dem men akkurat nå ser det ut som det mangler noen planter både her og der.. Men helt tomt ser det ikke heller ut.. jeg har fortsatt noen fler på ønskelista og så jeg tar gjerne mot litt plass..

Dette begynner vise seg i Lunden. Etter litt frem og at har jeg kommet frem til at de må være Arisaema amurense. Håper det stemmer, hadde vært så gøy å få sett de festlige blomstrene. Dessuten tror jeg jammen det er liv i den ene Tricyrtis planten jeg satte her og. Er det mulig?!!? Får vente og se, det er fortsatt tidlig..

I morgen venter en heldag ute i hagen. Er jeg heldig kan jeg male kassene hvis ikke finnes det mye annet å gjøre. Som å jakte på all tyskkål som nå virkelig trykker på med å få komme inn i hagen. Jeg har et jevnt strev med å fjerne de skudd som kryper inn under stakittet. Ifjor stoppet de der men nå kommer de til og med opp under hellene, grrr!! Det er så trist, håper jeg klarer holde stand...

I natt står det noen kalde gress tuster ute og fryser i sine nye potter og…

5 kommentarer:

Lisa sa...

Litt sent är det väl för en torparkärring att vara uppe och kolla bloggar ;-)
Underbara bilder och den där tulpanen... Wow!
Jag fattar fortfarande inte att det händer så myucket hos dig med tanke på vintern ni haft. Ni måste ha ett fantastiskt klimat! Jag vågar inte sätta ut plantorna än, fast jag har ett gäng ute nu under täckduk...
Nu ska jag gå och sova, för även jag har jobb att göra i morgon (inte att jaga fåglar utan jobba i trädgården, ha ha).

Godnattkram, Lisa

Vivishagerom sa...

Hei Mia!
Så herlig det må være å ha kommet skikkelig igang. Kjenner at det begynner å klø litt her hos meg nå. Kjempe masse flott som blomstrer hos deg og Primulan var jo kjempe flott!
Håper du vinner over sneglene! Kos deg og nyt hagen din. Klem

Marit sa...

Så mange vakre tulipaner du har. Jeg får aldri dreisen på de eller hundetannliljen. Snegler er noe ekkel noe ja, får håpe du får tatt knekken på de. Nå som det tørker litt opp så skal jeg legge ut litt ferramol. Ha en fin helg!

Torill sa...

Heisan,
No skjer det jammen mykje i hagen din. Har du egentlig tid til å gå på jobb....hehe.Arisaema ligner på min så det kan nok stemma. Min heldt på å dø ut men har i alle fall to skudd så det går vel bra no håper eg. Håper du får ein fin hagedag i dag.
Ha det godt.

Mariann sa...

Mange spennende planter som blomstrer hos deg nå. Jeg skulle gjerne fått ut resten av plantene, men det er ganske kjølig om natten fremdeles. Ikke frost, men bare 1,5 grader i natt som var. Satser på at sommervarmen kommer neste uke, både i øst og vest.
Fortsatt god helg!