tirsdag 15. mai 2012

Litt blomster og annet..

Endelig en liten bilde på de små blåblomstrete løkene, tror det er snøstjerne.. På baksiden har det blomstret i litt mer enn en uke, på forsiden har de alle rede blomstret over.

På baksiden i den store kassen blomstrer nå også Pulmonaria saccharata ‘Mrs Moon’, iår ser den litt kraftigere ut enn i fjor, dette til tross delingen i somres. Foreløpig er det bare denne som blomstrer.

Den andre lungørten blomstrer i intens blåfarge. Pulmonaria augustifolia ‘Azurea har ikke de prikkete bladen men tar igjen med intensiteten på blåfargen. Også denne står i kassen på baksiden.

Lilla hyacinther på forsiden. Den tredje er litt treg men kommer den og. Disse ble jo dekket med 10 cm jord når jeg fyllet opp bak kanten mot epletre, ser like vel ut som det gikk bra.

I det store beddet på forsiden er det fullt av løk, både blomstrende eller kun blader. Disse narsisser kan jeg ikke huske på, jo att jeg plantet husker jeg men at de skulle få denne farge er vekk fra hukommelsen..

DSC_0024

Min lille Frittilaria michailovskiy kommer med sin trogne, eneste blomst. Nå ser det ut so jeg klart plantere en lavendelbusk over den. Håper jeg klarer huske på de så jeg ikke klarer å fjerne løken i løpet av sommaren..

Så det første vipeegget, herlige rutelilje. Denne kom helt overraskende innemellom alle andre løker ved pergolan. Har jeg plantet den der?

Disse tulipanene har faktisk blomstret i flere dager. Hvis jeg nå kunne komme meg ut med kameraet litt tidligere en dag så hadde man riktig sett den flotta fargen..

Tema gult…

og mye mer..

Det finnes så mye å se på akkurat nå, hver dag har det skjedd noe. Nå må man forsøke nyte resten av våren. Idag har det ikke regnet og ikke blåst heller nå på kvelden. Jeg passet på å sette ut litt mer purre, cos sallat, storbladete persille og faktisk den ene artisjokken, det er kun to som overlevd..Nå kan jeg langsomt flytte ut en plante etter annen og langsomt tømme boden.. Men agurker og tomater får vente en uke eller to til..

11 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Hei Mia! Her var det virkelig mye flott! Herlig med planter som blomstrer nå. Den Fritillaria er en av mine favoritter, og mine står også i blomst nå!

Nyt dagene. Klem

Torill sa...

Heisan.
Mykje flott bløming å sjå hos deg. Ser du har gjort mykje godt arbeid i hagen !!
Ha det godt.

Stephanie sa...

Your hyacinths look so plump and good. Love them! In my garden they are really small ;-(

Turid sa...

Mye lekkert å se. Har fått en liten ting for lungeurt/pulmonaria jeg også, artig plante.
Ha gode dager i hagen.

Hage og Foto entusiast sa...

Skal si det blomstrer hos deg. Hyacintene er virkelig vakre når de blomstrer på friland. Mye kraftigere enn ved juletider inne :)
Mange fine løker har du og. Jeg plantet mange løker her i fjor høst,men de har dessverre ikke kommet mer enn 2-3 cm over jorden. Kun tulipanen som dukket opp,nogenlunde skrante,men pene. Ha en strålende dag.

Åsa! sa...

Så vackert det blommar hos dig. Här är påskliljornas tid förbi, men tulpanerna blommar som mest.

Marit sa...

Så mye fint som blomstrer hos deg nå. Ha en fin 17.mai!

Mariann sa...

Mye flott blomstring hos deg. Likte spesielt godt Pulmonariaene.
Ha en fin 17. mai!

Suss o Kai sa...

Man kan inte annat än att njuta av att titta på all den vackra blomster du har :) och så söta tulpanerna är Kram Suss

Lisa sa...

Jag bara älskar att läsa om din förvirring över vad som dyker upp i dina rabatter! Du är underbar! En sådan glöd och lust att plantera och dessutom så mänskligt. Jag glömmer själv vad jag pysslar med, ta mina tulpaner t.ex. Jag VET att jag sparat namnen på dem men var har jag gömt de lapparna? Suck...
Ha en fin trädgårdshelg!

Kramis, Lisa

Nora sa...

Hej Mia!
Tack för kommentaren om växthuset! Det är byggt av vanligt tryckimpregnerat virke och på sidorna är det tunt plexiglas (köpt på rulle) och taket består av kanalplast. Jag tänker göra ett lite mera detaljerat inlägg om växthuset så småningom också, har bara inte riktigt "hunnit" än....du vet hur det är när man har så himla mycket man vill hinna med ute också. Blir inte så mycket tid vid datorn då :-) Hoppas du får en fortsatt skön helg!