fredag 11. mai 2012

Endelig litt tid til hagen igjen..

Etter gårdagens hagelagsmøte på Skoger BoGrønnt hadde jeg noen få potter å ta rett på idag. Dagen har tilbragts mestadels her på forsiden men nå begynner jeg komme i mål.

Først ble det med en flettet pil til, klarte ikke la være å få med meg den 120 cm høye hjem også, flyttet den lavere til venstre mot epletre så fikk begge plass. Takk svigermor for en fott bursdagsgave Smilefjes

Det neste innkjøpet synes ikke på bildene, ikke stort å se enda heller. Jeg kjøpte en Clematis, klart jeg fant en plass å klemme ner en til. Clematis Inspiration ‘Zoin’, en rosablomstrende clematis i Diversifolia gruppen, står nå plantert bak stauren ved epletre. Der sto tidligere en peon så det burde være fri leie for en plante der. (faktisk har jeg pønsket ut hvor jeg skal kunne plantere to til seinere .. ) Det ble i min iver mer her. Jeg satte ut svenskegrasset jeg sått i vinter til venstre i bilde. Bak den og på hver side av epletre satte jeg ner de 8 gladeoler jeg satt inne. De har blitt så høye at de ikke får plass på hyllene i boden lenger. Avherding var det ikke snakk om, pytt, pytt.. Først inne og rotet i boden ble 12 Nigella planter og 12 Malva med ut og. De var enda fulle med hvitfly og lus så ut med dem og.

Flyttet også på tre hemerocallis. Den røde fra forsiden (plantet lengst til høyre) og  H. ‘Grape velvet’ fra nederst i staudetrappa (plantet til venstre om epletre). Den siste flyttet jag fra den ene kassen på baksiden. Enligt dette innlegg skal det være H. ‘Catherine Woodbury’, helt sikker blir jeg nok ikke før jeg får sett den blomstre, hvilket jeg håper på nå som de flyttet. Dagliljene på baksiden løftet jeg lett opp idag og fyllte på med jord rundt, håper de nå kom litt høyre opp ikke ikke så dekker av jord, kanskje de blomstrer da?

Det er fortsatt vått og kaldt ute, ikke for sneglene dog, jeg har klippt over seks stykk det siste døgnet. Iberia burde bety at de liker varme, det er det jo ikke nå. Men vått som sagt, idag har hele hagen fått helgjødsel og dufter lett høne. Rosene, de siste, har fått rosengjødsel, clematisene har fått beinmel og Rhododendron, blåbær og tyttebær fikk sin gjødsel. Får håpe de er takksamme nå og blomstrer rikelig.

Jeg fikk med meg to pelargoner hjem også igår kveld. Plantet dem på forsiden. Det pleier ju være litt mildere her under tak mot husveggen. Men så mildt at jeg også kunne sette ut de tre første blodbegerplantene? Hm…. Godt jeg har flere..

Dette kan jo bli spennend å se, men det er snart 17 mai, pottene tar plass i boden og jeg har sån lyst å bli ‘ferdig’, få alt ut i hagen. Jeg har hatt noen ‘frosketurer’ idag også så nå begynner de fleste komme på plass igjen..

DSC_0013

Nyvasket vinduer, juncus spiralis og Jansen citrustre er ute igjen. Snart tørr jeg kanskje ha dynene ute og? Så det siste innkjøpet, de skal vel egentlig bli plantet ut men foreløpig får de en plass her i pergolan; Lewisiia. Denne nydelige plante som aldri vil vokse hos meg. Den her gangen trenger jeg tips, hvordan skal den plantes?? Ikke vann stående i rosetten er ikke godt nok ser det ut til..

4 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Du verden for en flott hage du har, Mia! Kan jeg ta med meg en stol og bare komme for å sitte helt stille og nyte ?

Veldig flotte de pilflettingstreene dine. De gjør seg så godt i bedet!

Nyt hagen, livet og helga. Klem

Mia sa...

Vad häftigt med den flätade pilen!! det måste jag prova. Mina lewesior satte jag ut i höstas i mitt stenparti men tyvärr ser det inte ut som de har klarat sig så jag kunde också behöva tips på detta.
kram mia

Bille sa...

Så flott det hos deg allerede! Frodig og fint, og mye forskjellig. Synes det ble pent med to pileflettetrær (og gratulerer med overstått fødselsdag! hipp hipp!)
I dag er det nok en nydelig vårdag, tipper du er travelt opptatt i hagen - kos deg!

Margrethe sa...

Visste jeg det ikke! Du fikk altså plass til enda en klematis, - og mer enn som så :-).
Mye vår hos deg nå. Og mange gleder!
Ha ei fortsatt god helg.