onsdag, oktober 26, 2011

Iblant lurer jeg virkelig på meg selv..

“…‘John Davies’ heter denne buskrosen står det på etikketten, rosa til lysrosa blomster med middels duft. Men på nettet står den som klattrerose.. men det passer kanskje godt i Pergolan.. Hvor pass rosa de blir återstår å se…”

Jeg er sikkert ikke alene om å bruke denne tiden på året for en tlbakeblikk på sommeren som var. Da går jo tiden så alt for fort og man glemmer faktisk veldig mye, jeg kan da ikke være helt alene om det? Som i midten av Juli når jeg kommer tilbake fra en aldri så liten shoppingtur med denne rosen. Nå stemmer ikke fargen med ettikketten vil jeg si, disse er mer under kategori røde blomster enn rosa. Men uansett, jeg har notert meg navnet John Davies her på bloggen når den var nyinnkjøpt og plantert..

Hva jeg må le over, hva gjelder meg selv, er når vi hadde rosenkvelden med hagelaget om kanadiske roser (noe jeg vil ha fler av neste sommer!!) noterte jeg meg noen spesielle jeg skulle hold utkikk etter.. blant annet denne, John Davis, en rosa klatrer, H7 har jeg skrevet. Ha, så står den altså alle rede i min hage.. Går det ann å bli så glemsk? Andre roser jeg også noterte meg (på et løsark som jeg nå er redd for å miste..) er:

 1. Champlain, rød,  ca 80 cm, H5-6, blomstrer masser om høsten
 2. Alexander McKenzie, rosarød, H6
 3. Henry Kelsey, rød klatrerose ca 2-3 m, H6, skygge og regntålende
 4. Morden Sunrise, gul klaserose
 5. Morden Ruby, rosarød, ca 1m buskrose, H6
 6. Morden Blush, rosa, H6-7
 7. William Baffin, rosa,  2,5-4m, H7
 8. Sekel, gul buskrose, H5-6
 9. Kir Royal, rosa klatrer m. prikker, 2,5-3,5m, H6
 10. Louise Bougnet, hvit buskrose, H6-7
 11. Will Alderman, duft av krydder, rosa, H7
 12. John Cabot, klatrerose, 2-2,5m, H6-7

Så nå har jeg skrevet ner kladden, återstår å se om jeg husker å lese dette FØR jeg drar og handler til våren. Notert meg har jeg også gjort med Vestby planteskole, spørs om det blir en tur dit??

Så her langt har i hvert fall ikke min lille busk imponert meg. Den blomstret da jeg plantet den, ja, men har den remontert, nei! Neste år så….. da….har jeg tenkt plantere en kanadisk rose ved bunn av trappen.

9 kommentarer:

Anki sa...

Hihi, ja det er kjekt med bloggen,,, sitt eget oppslagsverk. Har selv brukt det flere ganger.
Kos å se tilbake -ja!
Synes rosen hadde nydelig farge :)
Klem :)

Parkvegens Hageglede sa...

Ja, sånn kan det gå.. da er det kjekt å finne frem i denne dagboka!
jeg tror jeg alltid skal huske hva jeg planter hvorr... men, nei da.. jeg glemmer det.. gang på gang.
Mange flotte roser på den lista di!
Ha en fortsatt fin uke!

Tullik sa...

Det kan vera positivt å gløyma litt, får jo stadig nokre spennande overraskelser då !! hehe. Du er no veldig flink å dokumentera på bloggen du Mia, det kan jo vera lurt !! Ha det godt.

Hilde sa...

Bloggen kan være god å ha som hagedagbok å se tilbake på. (Jeg har jo dessverre ikke vært så flink til å dokumentere alt, så av det jeg glemmer går noe tapt...)

Synes rosen var fin, jeg. Kanadiske roser skal vel være noen tøffinger? Mange godbiter på lista her :)

Lisa sa...

Jag har kommentarsproblem... BLÄÄÄ!!

Lisa sa...

Jag är ENVIS!
Jag känner igen det där med att få "fel" saker med hem. Min Red the Fairy som jag köpte som ersättning för Kråkans badande visade sig ju vara vita. Jaja, rosor kan man aldrig få för mycket av...
Jag gillar verkligen ditt sätt att använda bloggen som dagbok.Så klokt! Inser att även jag gör så, fast inte speciellt för trädgården hihi.
Kanadarosorna gillar jag också! Min Therese B var ett kalasköp! Däremot är Luois B mer försiktig. Kanske blir det bättre nästa år...

Guud, vad jag pladdrar! Bäst att sluta. Ha en fortsatt fin onsdag!

kram
Lisa

Stephanie sa...

Pink is a hue of red no? ;-) Hope you have a new season of roses come spring. I am sure your records is going to help you a lot.

Tua sa...

Synes rosa var lekker jeg. Det med litt dårlig hukommelse og oversikt er et vanlig fenomen for hagegale, tror jeg, eller håper jeg, kanskje det er bare du og jeg som vimser? Ha en fin småvimsete dag :)

Autumn Belle sa...

The rose is lovely!