torsdag 2. august 2012

Regn, regn, regn…

Jo, visst regner det som bare rakker’n enkelte dager, idag er en slik dag. De solige dagene er som små pusterum men kommer så alt for sjelden. Deremellan så er det helt enkelt bare vær i sommer.. Ja, ja, det får man inte gjort noe med men jeg rekker jo ikke med hagen heller. Her har det skjedd mye spennend hver gang jeg stikker ut nesen (minst en gang om dagen..) virker det som. Nå har Chiant fått selskap av disse liljene.

Espalierene i hagen er fulle med roser og Clematis, denne har jo dessuten følge av blodbeger, et praktfull syn men jeg jobbet så lange idag at det begynnt mørkne igjen når jeg fant fram kameraen.

Hvis jeg husker riktig så kjøpte jeg 5 nye Clematis i begynnelsen av sesongen. Det og reklamasjonsclematisen fra fjorårets tysklandsimport. Dette er en av de tre jeg plantet her ved trappan, Clematis MISSISSIPPI RIVER ‘Zomisri’, ved siden av skal det være en rosa føljesvenn men jeg lurer på om hele planten fått vissnesyke eller om det kun er det jeg ser over trappa..

Kanskje ikke like kraftfull blomstring som i Pergolan men det blir det sikkert med tid og stunder.

Inne i Pergolan er det ikke lenger så stor utsikt, her føler man seg rimelig beskyttet. Det var jo også meningen den gang den ble bygget. Kanskje ikke utsikten men innsikten, ingen kan da heller se inn gjennom all Clematis.

Igår kveld, når det ikke regnet, stod jeg og kikket på min Rose Coral Dawn  som kommer med en eneste knopp iår, idag begynner den slå ut i regnet. Denne ble flyttet i fjor så jeg er glad at den i det hele tatt lever.

Der hvor Coral Dawn var i Lunden satte jeg den ene stikklingen av Lykkefund som fikk røtter. Den har tatt seg bra og vokset. Men det er ikke helt enkelt å se bak Tricyrtis hirta og et kratt av Monarda.

Efter regn kommer sol, heter det jo. Det stemmer nok helt sikkert denne gang og.

7 kommentarer:

Marit sa...

Det er jo rene jungelen hos deg! :-) Det klematistaket er jo bare så flott. Det kan da ikke regne inne i der?
Angående regn, så har jeg snart gitt opp. Regnet vil liksom ikke stoppe i år som i fjor. Men vi får krysse fingrene og håpe på noen soldager fremover.

Vivishagerom sa...

Du verden som det vokser hos deg, Mia!
Kjempe flott Clematis blomstring. Jeg ønsker meg mange Clematis, men jeg må ha noen som virkelig vokser og klarer seg her i H6-H7.

Ønsker deg en fin fredag. Her er sola nettopp begynt å komme, så jeg håper den kommer til deg også! Klem

Line i Alvehagen sa...

Utrolig flott blomstring hos deg! Og det meste ser ut til å holde hodet oppe til tross for regnet. Her ligger plantene langflate etter slagregn. I år igjen. Kanskje jeg husker på å støtte opp neste år? Håper sola kommer til deg.

Suss o Kai sa...

Vad din clematis blommar :) verkar trivas med regn :) den är jätte vacker och även rosorna Kram Suss

Bea sa...

Hej!
Trist med regn och denna sommar har sannerligen inte varit nådig med tanke på det tidvis myckna regnet och solfattiga dagar.
Fint ändå hos dig med alla vackra blommor! Klematisen är helt underbar och blommar enormt!
Kram/Bea

Snäckskalsdalen. sa...

En aningens för mycket regn denna sommar, jajamen. Men trots det blommar det och i din trädgård ser det ju helt fantastiskt ut!
Agneta kram

Lisa sa...

Vilken vacker lilja! Med regndropparna på ser den så otroligt fräsch ut. Vilket skit att ni får så mycket regn. Jag vågar inte berätta om vårt väder denna vecka. Det får bli i ett annat forum ;-)
Fördelen med regn är att det växer bra och det har det verkligen gjort hos dig! Hoppas att du får sitta ute och njuta av det fina nu i augusti!

Kram, Lisa