torsdag 16. august 2012

Hvilken herlige dager, heldige meg har jo ferie…

Så nå er det herlig å være ute, varmt og godt. Jeg burde sikkert tilbringe mine dager med vanning, det begynner faktisk bli tørrt, men de lover jo regn i overmorgen, bare det at overmorgen hele tiden forskjyver seg en dag fremover, ikke meg emot, jeg tar gjerne fatt i vannkannen. I dag har jeg fortsatt med mine byggeplaner. Synes jeg strever og står i, enda går hele dagen. Men nå er den i hvert fall på plass, det nye espalieret.

Det er kassen med rosen ‘Bella Rosa’ som fått espalier i stedet for den metalldingsen jeg kjøpte på Ikea og satte dit som klattrestativ. Når jeg bare får kjøpt hjem mer brun oljedekkbeis så kommer denne og bli ‘kamuflert’ slik som de andre espalierene.

Jeg er jo så glad i espalierer, ikke minst for de gir meg en anledning å plante Clematis. Denne har alle rede en på sin venstre side. En pjusk som jeg flyttet hit tidligere, ikke helt sikker på hva… Lurer på om det ikke er den Clematisen som var plantet ved Pergolans kortside mot staudetrappa, den som aldri ville seg.. Men nå kanskje den vil vokse litt bedre som den fått så fin støtte. Den har jo sant å si overlevt et år her nå og har da vokset i hvert fall en halvmeter..

Men her, her er det plass til en til. Jeg blir jo bare nødt å dra på en liten shoppingtur igjen, sukk (mener selvfølgelig Jippiee!!). I det her hjørnet sto en av mine frøsådder av staude erteblomsten. Den har nå fått flytte inn i hekken og står nå forran en av stammene i midten mellom de to espalierene.

I tillegg til Bella Rosa er det en annen rose her fra før. Eller hva som skal bli en rose er kanskje bedre å si, eller..? Dette er en av mine stiklinger av Lykkefynd. Jeg klarte jo få fire avklippte biter fra en grein å rote seg i fjor. Nå får den og noe å klatre opp i.

3 kommentarer:

Tigertina sa...

Neimen, så artig med bilder i dagslys ;) Tihi :P
Hagen din er like fin i fullt lys som i blitslys!
Espalier er fint der, gir rom og mye mer "utstillingsplass" i hagen :D
Gleder meg til å se den nye kassen i full blomst! Ha en fantastisk ferie!

Marit sa...

Fant du virkelig en ledig plass? Håper du fikk kjøpt deg noe riktig fint.

Vivishagerom sa...

Så mange flotte espalier du har. Jeg liker også veldig godt dem som er hjemmelaget!

Ønsker deg en fin helg! Klem