mandag, august 27, 2012

Har nok begynnt rydde litt alle rede..

Jeg har nok det, vil rydde vekk alt som ikke er ferdig og/ eller ikke fungerte så bra. De siste ukene er det mye som skal gjøres like vel på seinsommeren og tiden er mindre enn ellers. Da vil jeg helst bare kose meg i hagen og nyte det som er igjen. Derfor gjelder det å ferdiggjøre de siste prosjekt og oppgaver.

Nå er de to trinnen ferdige, tørre, så forskalingen er tatt vekk. Jeg har fått fyllet opp med mer jord mot hekken, og under hekken. Tomtgrensa gir meg litt bekymringer, det skal innrømmes, for skvallerkål er mer og mer på trengende. Jeg er jo klar over at det ikke lar seg stoppe med noen planter men jeg fyller opp like vel. Innbiller meg at det i hvert fall er mer ettertraktet av tyskkålen å krabbe inn på tom jord. Markjordbæren er jo ikke lenger så ettertraktet nå som barnen blitt voksne og sneglene mer glupske..  så dem fjerner jeg nå.  Neste år tror jeg forresten at jeg skal støpe fast disse nederste isbokshellene og.. eller ikke…

De frøsådder som ble noe er på vei ut i hagen. Utfordringen er helst at navnettikkettene er solbleket for lengst så jeg aner ikke helt hva alt er.. Uansett, det fyller seg opp, nå holder det. Misstenker det er fullt her til neste år. Men noen få vårløk skal jeg forsøke få satt i høst.

I den lille ruta nærmest gangen har jeg satt en stikling. Jeg aner ikke hvordan jeg best skal få den over vinteren ellers. Det er den mørkbladete svarthyll avklippet jeg fikk av Marit tidligere i sommer, denne har satt rot. Den burde nok sikkert fått stå i potta litt til men…

(bilde av Marit’s svarthyll busk)

Det ser kanskje ikke helt fullt ut akkurat nå men jeg misstenker jeg må ta noe vekk neste år, om ikke annet ved den her tiden, for nå er det ikke mye plass igjen i beddene. Tar man saksen fatt, klipper og luker litt og fyller opp med kompost så ser det ikke så jungelaktig ut lenger, faktisk kan man tro det finnes litt plass igjen..

En hel masse cardinal lobelia måtte settes ut, noen satte jeg her blandt rosene og noen på baksiden. Jeg har jo alle rede presset ner mange blandt staudene rundt om i hagen. Disse frøene var greie å så, nesten litt for greie. Det gjelder på langt nær alle, de aller fleste såpottene er tømt ut i hekken idag, misslykket.. akkurat nå burde jeg vel tenke at jeg aldri skal så noe mer men jeg sitter nok alle rede og sikler over nye frø på nettet..

Briza media er et gress som blir stort. Eller omfangsrikt, disse har jeg nå også satt mellom hekkplantene. Derfor ble det plass til litt frøplanter her og. Helt bakerst i kassen er det en frøplante kvar av darrgresset så jeg tror ikke det var noen fare, bedre å begynne på ny.

Egentlig er dette en tid jeg liker veldig godt i hagen. Enda har vi minst en måned før det er dags å gi seg. Men det blir ikke lange kvelder lengre. Alle rede 21.15 må man gå inn nå, litt lagom tid til haging, da rekker man noen inne og kanskje.. Men det føles litt trist at de lange kveldene er over.. Men dette er tiden når man ser resultaten av sommeren. Som skunkkalla, til slutt begynnte den å vokse hos meg og. Jeg satte den jo over i en murerbøtte da min lille damm ikke virket stor nok. Men en halvmeter… hm… Lurer på om jeg skal la den være ute i vinter?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vivi har lagt inn en ny kommentar på innlegget ditt Har nok begynnt rydde litt alle rede..:

Hei Mia!
Det er frodig og fint i hagen din enda. Jeg skal nok også gjøre hagen høstklar snart. Kjenner litt på at det er på tide, både for meg og hagen!

Nyt dagene og kos deg! Klem

Anonym sa...

marit´s,,, har lagt inn en ny kommentar på innlegget ditt Har nok begynnt rydde litt alle rede..:

Så mye spennende du har i hagen din,, forundrings pakke,, og så artig med alle de små bedene.

Ja det er greit å klippe ned og rydde litt underveis nå , de fine utedagene må brukes for det er vel mer regn i vente nå som høsten setter inn.

God mandag til deg , Maritklem.

Anonym sa...

Tua har lagt inn en ny kommentar på innlegget ditt Har nok begynnt rydde litt alle rede..:

Flott hagen din ennå. Og gresset Briza Media vokser her også, ikke så stort, men blir det stort etterhvert tror du? Har fått så dilla på gress at det ikke likner grisen :))
Den krøllete rare saken i hjørnet på bedet ditt bilde nr 10, hva er det? Herdigheten?
Mange spørsmål til deg.
Ha ei strålende uke, Mia.

Anonym sa...

Tigertina har lagt inn en ny kommentar på innlegget ditt Har nok begynnt rydde litt alle rede..:

Du har det så fint og koselig! Allid masse spennende å titte på, og noe nytt å høre om :)
Spis dine fiender - skvallerkålen er spiselig og næringsrik ;)
God uke videre til deg :)