onsdag 15. august 2012

Nå har jeg fått noe gjort igjen..

.. muligens for jeg har en uke ferie nå igjen (hadde kun tre sist…) og solen skinner, hvilket får fart på en frossen hagesjel. Eller så er det helt enkelt et dårlig samvittelse som synes hagen fått for lite oppmerksomhet. Det er da ikke helt sant men holder jeg på et sted i hagen så gror det til på et annet. Sluttet kvelden idag (kl 22…) med en rask opprydding av jungelen i kjøkkenhagen. Kanskje for at ryggen var litt sliten.. Her er hva jeg gjort idag, eller jeg begynnte egentlig i går kveld da.. Tidligere i år skrev jeg også om dette hjørnet,  da var det mai og jeg hadde laget kanter av plank inn mot Trattorian. Nå har jeg laget kanter runt resten av beddet. Litt vanskelig da det er en nivåforskjell men det gikk til slutt.
Kassen øverst er en plank høyere enn den nedre. Først ferdig med snekring er det best å få på brunbeisen direkte. Jeg har lært meg at jeg ellers ikke skal være helt sikker på været om jeg utsetter det. Da får jeg heller utsette den meste plantingen.. I den øvre kassen er det fortsatt en stor stein som får utgjøre hjørnet. Orket helt enkelt ikke få den opp, jeg har travet nok rundt med stein idag, nok til å få en sår rygg.
Når bedd og kasser blir til etter hvert og etter innfallsmetoden er det ikke bestandig like enkelt å få alle mål til å stemme. Jeg hadde liten lyst å grave opp noen av plantene her så derfor ser hjørnet litt snålt ut. Hm, det gror vel til..
Den høyre halvdel av beddet fikk også bli en kasse, en plank høyere enn den mot rosenhagen. Denne kassen slutter med steinpartiet så det er ikke plank rundt det hele. Her har jeg forresten klippet den lille buksbomhekken til slutt.
Rådyrstunge (gresset) som jeg satte ner her i høstes har forresten tatt seg. Jeg var jo ikke en gang sikker på om den kom til å klare vinteren. Gresset har vokset til seg, men er enda ikke invasiv eller plagsom.
Jo, stemmer. Her er det nå roser. Jeg måtte en tur ut til Skoger Bo grønnt etter mer plantejord, etter å ha fjernet så mye stein var det mye å fylle opp i kassene. Først der så klarte jeg ikke la være å kjøpe roser, nå hadde jeg jo litt plass til overs igjen. Først ut er ‘Strawberry Hill’, en Austinrose (at det står at den skal bli 1,25x1,25 meter velger jeg glatt å overse, skjer ikke her hos meg…)
Som en god nr 2, ‘Crown Princess Margareta’, selvfølgelig en Austinrose til. Og denne kronprinsessen har jeg alle rede kjøpt en gang tidligere i sommer og plantet i Pergolan. Jeg simpelten elsker denne her fargen.
Så et litet avbrekk fra Austin, jeg fikk faktisk med meg en Red Fariy klaserose. Jeg håper den vil vokse seg litt utover kanten og.
Men så er det Austin igjen, dagens siste, ‘The Pilgrim’ plantet ved på hjørnet. Men nå ble jeg pløtslig usikker, har jeg alle rede glemt? Hvor satte jeg pilgrimmen og hvor satte jeg jordbæret? Nu er det mulig jeg byttet om navnet. Bare å vente til blomstring..
Så nå har den ensamme hvite rosen fått selskap. En liten pusslete rose satte jeg og. Rosen ‘Alexander’ som jeg fjernet fra Pergolan satte jeg i en potte i skyggen. Ikke det at den ser frodig ut eller har fått noen blader men den har fortsatt to grønne stilker så jeg forsøker, har jo inget å tape.
Tja, dette er resultatet av flere timers innsats idag. Nå gjennstår litt plantejord og sikker en liten ommøblering av de stauder som står her i morgen kjenner jeg meg selv rett.. Og så må jeg gjøre noe med gangen her, sjøsteinsheller hele veien eller plass til en skyggetålende plante i kroken? Tja, jeg får sove på saken.. mulig jeg finner på noe imorgen…
Slik ser det nå ut i kveld.
(Tørkestativet kan jeg ikke ta vekk, ikke varmeluftpumpen heller. En del ting hører liksom med, kjekt å ha om enn det ser styggt ut, det gjelder bare å skifte fokus..)

Fotnote; selvfølgelig hadde jeg glemt hvem jeg satte hvor og skiftet om navnen. Pilgrim står nærmest steinhaugen og Strawberry hill er nærmest gjerdet..

4 kommentarer:

Marit sa...

Utrolig hvor mye du får gjort i hagen din! Jeg er så imponert over hvor mange roser du har. Jeg vil ha mere roser!
Tørkestativ må en ha, så det må en bare overse. Ha en fin dag!

ZielonaMila sa...

Beautiful garden, I like to admire such fantastic places. I am greeting

Mariann sa...

Jeg blir også mektig imponert over alt du får gjort i hagen. Håper du husker å ta deg noen pauser innimellom, og bare nyte alt som vokser i gror i hagen din.

Meta sa...

Så duktig du har varit och så snyggt det blev. Nu måste du välta det lite lugnt och njuta av all din växtlighet. Det är lika rofullt varje gång att vandra runt och se alla förändringar. Ha det så skönt sista semesterdagen.
Kram mamma