onsdag 22. august 2012

Jeg gir den et forsøk..

Honungsbuske, Melianthus major, sådde jeg noen frø av vinteren 10/11. De fire som spirte pottet jeg over i store krukker til våren og satte ut. Tre frø i ene, et i en annen. De så jo så små ut at jeg trodde tre kunne få plass. Nå ser jeg jo at det kanskje ikke akkurat var riktig tenkt..

Når jeg nå luket vekk alle revebjeller (digitalis) fra baksiden fikk jeg så pass god plass til overs ved husveggen at jeg satte ner innholdet fra krukken med tre planter her til venstre av Miscathus gresset.

Den som har fått stå alene har nemlig blitt mye større, mye, mye større. Jeg har for mange potter som skal inn for overvintring og jeg må velge. Derfor tenker jeg forsøke se om den klarer seg ute. Enlig siden hvor jeg bestilte frø ifra skal Honungsbusken til ner til minus 18 grader men kan tenkes trenge vinterdekking, det må jeg huske på. Går det ikke har jeg jo plass i vår å sette noe nytt og jeg har spart plass i boden. Men visst hadde det vært stilig om det går. Frisk satset altså..

5 kommentarer:

Unknown sa...

Ja man må jo prøve Mia , jeg håper du lykkes.
Det har lett for at det blir litt mye som skal overvintre inne.

God kveld til deg , Marit.

Margrethe sa...

Jeg håper du lykkes med denne. Veldig fin er den.
Jeg teller også på knappene; hva skal få komme innom hus, og hva skal stå igjen ute! Dilemma.
Nydelige roser i ditt forrige innlegg :-)

Nora sa...

Ja, denna övervintringen kan ställa till det ibland. Men med så mycket snö som ni brukar få så är det väl inte omöjligt att den klarar sig ute? Jag håller tummarna!
Kram Nora

Mariann sa...

Den hadde nydelig bladverk! De blir spennende å høre hvordan det går med overvintringen.

Marit sa...

Ja, du satser friskt må jeg si :-)
Den hadde flott bladverk, ja. Håper den overlever vinteren ute da.