mandag 13. august 2012

Med og uten blomst

Langt der oppe i det blå, eller egentlig i det hvite, blomstrer en blå Clematis. C. ‘Mrs Cholmondeley’ er tidligere ute i år tror jeg men blomstrene kommer høyt opp, sikkert på jakt etter solen. Den gule rosen som den står sammen med blomstrer med en rose idag og, midt inne blandt alle villvinblad. Umulig å fota, imorgen får jeg ta vekk noen blad tror jeg.

Nå er det da ikke samme fart på alle Clematis, spesielt ikke her i Lunden. Denne, vet ikke akkurat nå hva den heter, denne ser i hvert fall ut som om det skjedd noe med den. Det mangler blomsterblader på de to blomster som kommer.  De første bladen som kom i år var også missformet. Skal heller ikke påstå at det er så god vekst på den men den lever og de nye bladen ser friskere ut (plantert mot midtstøtten nærmest det gamle morelltre..) 

Andre Clematis i Lunden med liv, ikke stort mer, men liv, er denne som som jeg satte til å klatre opp i Morellen ved veggen i Lunden. Clematis ‘Blekitny Aniol’, altså den som er den samme som min sist innkjøpte Clematis, C. ‘Blue Angel’. Hvis jeg  nå bare kunne finne ut en lur måte å få den til å feste seg og klatre så kanskje den ser frodigere ut neste år?

Men den siste her på denne siden, Clematis ‘Kaaru’  , den som jeg ikke trodde klarte seg etter importen, den ser ikke ut å vilje stort her heller. Burde jeg forsøke flytte den et annet sted igjen eller la den være i fred? Lurer på om den ikke burde hatt litt næring og vann, at det da hadde gått bedre?

Det er fortsatt noen Clematis som er i knopp, bare å vente og se. Denne under er jeg meget spent på. Noen dager til med sol så skal jeg vel få se den og blomstre.

4 kommentarer:

Marit sa...

Du har så mange flotte klematis!

Gunilla sa...

Nu har clematisarna börjat blomma hos mig.
Det är lite sent iår.
Jag tror inte alla hinner blomma då måste vi få en fin och varm höst.

Clematisarna är ju näringskrävande och de får inte torka. Så ge inte upp med den som inte verkar växa så bra.

Ha det gott

MarJE sa...

Det er så flott med Clematis. Mrs Cholmondeley var yndig:)
Det er vel litt seint i sesongen å gi ekstra næring no. Skal vel snart gå i vintermodus. Menn vatn kan du då gi visst dei er tørre.
Ha en flott kveld.

Vivishagerom sa...

Kjempe flott Clematis blomstring! Jeg er spent på mine til neste år, for jeg har kjøpt 4 ny nå i sommer!

Klem