lørdag, april 07, 2012

Under lyserøren..

Ikke alle sådder blir som ventet og nye er på gang. De siste dagene har jeg sått; Storbladig persille, Løpstikke, Nyzeelandsk spenat, sommersquash, frilandsagurk og nå siste idag, noen frø av Cossallat. De siste er fra fra påsene som jeg fikk av nissen. Midten av april står det på forkultivering så jeg håper det holder..
Nei, ikke alt har spirt. Flere av gressfrøene for eksempel. Disse har jeg nå satt ut og håper på at nattfrosten klarer fikser dem slik at de snillt spirer om ikke alt for lenge.. Mine tagetsfrø og den ‘levende’ agurkplanteringen har jeg hivet ut også, men da som jordfyll bak kantene.. Ingen tegn til liv så da kan det være det samme.
Blodamarant, Amaranthus cruentus ‘Red Army’ som jeg sådde i tre potter, har jeg begynnt prikle over til potter, en og en. Denne planten har jeg liten eller ingen kjennskap til. Men på siden der hvor jeg bestilte den kan jeg lese at de små bladen kan plukkes å ha i sallat. På Wikipedia står det enda mer..
Jeg tenkte kanskje at jeg kunne sette flere små frøplanter i samme potte men da jeg leser høyde ca 120 cm så gir det seg kanskje selv, jeg blir nødt til en plante per potte.. men hvor mange planter trenger man egentlig??
Rosmarin er en hardflørtet urteplante synes det som. Den har spirt men jeg må nokk vente lenge, lenge til før jeg tørr høste av dem. Godt jeg allerede har store eks fra butikken.. Purre, den siste sådden og chilien har også vokst. Men Chili spirer så ujenvt at den vil jeg ikke prikle enda..
Gress som ikke ble satt ut..
.. og noen enda fler…
.. og juncus… den har vokset mase bare den siste uken.. nå kunne jeg lagt til hver eneste plante føler jeg men nøyer meg med disse.. lusen? om enn ikke helt vekk så ser jeg ikke mye til den heller.. og idag har jeg satt ned både Canna og gladioler til førdriving her i boden..
På en av mine plantasjenturer, og da ikke den siste, kjøpte jeg med dette lille tre. Calamondin Citrus Madurensis, står det på lappen. Den har i hvert fall fått en mye større potte nå og egen ekslusiv citrusjord. Den andre sitrusen ( fra ØJ) står inne i et vindu og har fått litt ny jord på toppen den og.
Det er jo unekligen litt gøy å se noe som har litt farge og byr på noe på mine turer ut i baden. Happy for alle frøplanter altså, det er ikke det, men det bidrar like vel til noe mer, dette lille tre..

5 kommentarer:

Vivi sa...

Hei Mia!

Skjønnet at jeg snart må i gang med sommerblomstrene mine. Du har jo kommet så godt i gang.

Spennende med citrus tre da. Jeg har til nå klart å holde meg, for jeg har sett dem på Lillehammer også.

Ønsker deg en fin dag. Klem

Marit sa...

Jeg er imponert over hvor mye du sår! Calamondin har jeg prøvd meg på et par ganger og det er et flott lite citrustre. Fruktene smaker veldig surt bare så du vet om det ;-)

Mariann sa...

Ja, noe spirer ikke, mens annet spirer minst 110 %. Det er ikke alltid man helt skjønner hvorfor.
Stilig Calamondin!

Tua sa...

Du har vært kjempedyktig, så mye lekkert gress. Gleder meg til videre gressblogging som den gressgale jeg er. Deilig når ting spirer og gror, det som ikke spirer bare glemmer vi ;)
Kos deg videre i påska.
Klem.

Tigertina sa...

Oioi, her var det mye spennende! :D