torsdag, april 12, 2012

Måtte bare begynne…

Det skal liksom være regn, snø, sludd og kaldt ute men i kveld ser himmelen slik ut og jeg føler et sterk trang å være ute men har ikke helt funnet ut noe å gjøre. Akkurat nå er det en slik tid, litt mitt emellom. Litt for tidlig for luking og klipping, løv og annet er alle rede tatt vekk, frost og snø ligger rundt hjørnet og lurer så jeg tørr ikke klippe roser. Bjørka har enda ikke helt fått museøren.. Så, hva gjør man?

Konstaterer kanskje at narsissen (Narcissus double ‘Ice King’) på baksiden har kommet mye lenger enn noen av de andre vårløkene inntil husveggen. Jeg som trodde at tulipaner kom først? Her satte jeg jo ner mange løk i sluttet av oktober..

Ellers har jeg støket rundt i kjøkkenhagen. Gjødslet med den siste rest av Algomin jeg fant i boden.  Flyttet stativen for erter og bønner bak til komposten slik at jeg endelig klarte dekke alle kassene, der hvor jeg ikke har laget noen klarte jeg lappe sammen med gamle jeg har, fra kasser som nå har bærbusker i stedet..

Den litt tåkeaktige kondensen ligger under plastikken som blir helt dekket med vanndråper. Er det fort tidlig å så eller skal jeg gamble? Jeg var faktisk innom gartner’n etter jobb for å få hjem litt fler sekker plantejord men der ble det lagt asfalt akkurat i det jeg kom, en ting å bære noen planter hundre meter ekstra til en provisorisk p-plass, noe helt annet med jordsekker.. tenker jeg tar en tur i morgen istedet..

Men faktisk. Her, under fiberduken, har jeg begynnt, våronna er igang. Jeg har sått spinat! Klarte ikke la være, bare måtte få sått noe.. Nå innholder en frøpåse med spinat langt fler frø enn jeg klarer å få brukt opp (på flere sesonger..) så jeg kan altids så på ny hvis det ikke funker.. Jeg bare måtte få begynnt..

Så første frø ut  - Spinat ‘Nores’.. de første men helt sikker ikke de siste. Som jeg tidligere forsøkt minne meg om skal jeg også hive ut noen spinatfrø rundt rosene. Som tillegg har jeg også lest at spinat fint kan dyrkes sammen med reddikker og jordbær… så nå vet jeg hvor mer jeg kan sette spinat, må bare huske å så dem med ca 1 ukes intervaller, ikke alle med en gang..

11 kommentarer:

Nora sa...

Ja, nå klör det sannelig i fingrene. Måtte det bare bli litt varmere snart. Lykke til med spinaten!

Åshild i bestemors hage sa...

Jeg noterer med at plastlokk til plantekassene står på min liste for neste år.
Her har det vært 4-5 minus om nettene.

Maria sa...

Så spennede med spinat- åt ju det alltid i sverige men har ikke sett det i grønnsaksdisken her i norge...er nok best å så selv slik du gjør:) Ønsker deg riktig god helg!

Gunilla sa...

Vilken känsla att kunna så grönsaksfrön och bara gå ock vänta på attfå smaka egenodlade nyttigheter.

Ha en riktigt fin helg
Idag har vi äntligen sol.

Gunilla

Vivi sa...

Du er ivrig nå, skjønner jeg :) Det er tidlig hos meg enda også, men det klør i fingrene! Vi må nok vente litt til, og håpe at sola kommer!

Spinat, ja kanskje jeg skulle prøve det også?

Ønsker deg en fortsatt fin fredag.

krepsemor sa...

Ja, vi blir utålmodige denne tiden, men frøene ligger der til tiden er inne, først da spirer de! Her var det bare 2 grader i morges, men solen var ikke langt unna!
I morgen er det meldt bra vær, så da blir det drivhusbygging igjen!
Ønsker deg en fin helg!

Lisa sa...

Ja visst vill man börja så och plantera! Jag är inte lika modig som du, så jag väntar ett tag till. De riddarsporrar jag köpte på mässan ska krukas för jag vägar inte gräva ner dem i rabatten. Jag glömde nämligen fråga om de var avhärdade! Korkade torparkärringar får vackert vänta ;-)
Ha nu en fin lördagskväll, du flitiga kvinna!

Kram, Lisa

christinshjorne sa...

Kjenner det kunne spire litt mer, men rosene har jeg klippet og pakket inn i granbar, håper det går bra med dem inntil husveggen.
Vi får håpe på litt varmere vær snart.
Ha en strålende søndag :)
Klem

Inger Marie sa...

FOR..en flott kjøkkenhage!..her blir det mye godt å sette tennene i:)
Og det er lurt med plastdekke:)
Gleder meg til å se det spirer i bedene dine:))

Liza sa...

Plastduk og fiber duk kan jeg kanskje legge over beddene i hagen, er selv litt ivrig etter å sette ut ting i kjøkkenhagen og så.
Flott kjøkkenhage:)
Klem
Liza

Anonym sa...

Heisann Mia,

jeg er så spent på om det har kommet noe snø hos deg nå, her har det snødd litt i dag, men heldigvis mest regn. Da tenkte jeg på deg, vet at du gleder deg til våren endelig er i gang uten snø :o) Ha en fin kveld! Klem fra Vibeke