mandag, april 02, 2012

Lus og løker..

Æh, dette liker jeg ikke men la gå da… ute i boden er det kommet lus og jeg har lagt litt for mye energi på den frøsådden for å tolerere at lusen skal få lov å herje. Jeg som til vanlig skyr unna alt hva slik gift heter kjørte sporenstraks til Plantasjen. Nå har jeg sprayet og håper virkelig det hjelper.

Disse her, Blodbeger, er fulle med hvitfly og har begynnt få missformet blader. Illa, nå som jeg har fått dem over i enda større potter. 12 stykk ( + fire planter jeg satte i en stor potte) fler kan jeg ikke spare..

Jeg har nå gått inn for å prikle mest mulig av mine frøsådder som har spirt. Innbiller meg at problemet blir større når de står for trangt? Det blir faktisk ganske varmt og fuktig her ute med alle lysstoffrør så det er vel perfekt miljø for lus..

En tur til Plantasjen blir aldri hva man tenkt, det blir bestandig mye mer som blir med hjem.. Bortsett fra jord, lusspray og gressfrø som stod på listen ‘fant’ jeg pløtslig disse på handlebandet. Gladiolerna ‘Blue Idé’ tenker jeg sette på forsiden og Zantedeschia ‘Burning Oil’ skal jeg sette og fordrive i potter, seinere skal de få en plass i krukke på terrassen. Jeg har jo alle rede bestilt noen Kalla fra Zimtrade men de har jo ikke kommet enda så en sort til gjør jo ingen skada..

Så skal jeg så Løpstikke. Jag har jo en stor plante men kan godt tenke meg fler. Ifjor ble jeg (og familien) helt hektet på smaken og den har jo vist seg herdig her hos oss, så den kan godt få plass flere steder i kjøkkenhagen. Røttene på min plante er så store og vanskelige å grave opp at jeg like så godt kan prøve så noen planter..

Men litt spenat, både ‘valig’ og nyzeelandsk (tenkte snikstarte sesongen..), to poser med sjarlottløk og to frosk så klarte jeg komme meg ut.. kunne ha blitt mye verre faktisk..

13 kommentarer:

Anonym sa...

Kjedelig med utøy på nysådden. Håper du får tatt livet av dem med insektssprayen. Handleturer til hagesentrene er livsfarlig, i alle fall for lommeboken. Sten Gård & Gartneri har utvidet og fått så mye fint, så jeg skal ta meg en tur dit og finne litt pynt og vårblomster en av de nærmeste dagene.

Mvh UnaCita

Gela sa...

Ja löss, spinn och vita flygare hm... känner igen allt det där. Och mina löss gillar just nu speciellt mina Pepino Gold plantor som övervintrat. Samt de nysådda chilisarna och paprikorna... För att inte tala om underblomms plantorna. Håller på att bli galen på dom. Min metod är att klämma klämma och åter klämma ihjäl dom men det tar tid...Hoppas medlet fungerar för dig så du kan rädda sådderna. Ha en fin måndag/Gela

Gunilla sa...

Så synd .
Löss vill man ju inte ha det är så jobbigt när plantorna förstörs.
Jag brukar få lss på fuxiorna och då sprutar jag med pyrosol. Det tar död på det mesta i ohyreväg.

Hoppas dedt lyckas.

Ha det gott
Gunilla

Vivi sa...

Det er så kjedelig å få lus på planterommet. Jeg har også hatt det, og da går liksom lufta litt ut av meg! Det er bare å brette opp ermene og ta opp kampen. Håper du klarer å knekke dem med sprayen!

Det er fort gjort å få med seg litt mer fra Plantasjen :))

Ønsker deg en fin mandag videre!

Margareth sa...

Hadde problemet med lus i fjor høst/vinter... virket som om dufte-pelargoniene var dem som de koste seg mest på...:-( måtte se meg tapt på noen av dem til slutt. Sprayet noen ganger uten at det hjalp. For å spare de nysådde kastet jeg rett og slett plantene ut (ille..men sant) Håper du får tatt knekken på alt :-)) God påske!

Ruth Synøve sa...

Uffda.. Får håpe du får overtaket på lusa,slik at alle plantene overlever.

Mariann sa...

Tror det er lurt å kjøre på med sprayen nå i starten. Forhåpentligvis får du tatt knekken på krekene før de gjør mer skade.

Nora sa...

Håller tummarna för dina sådder!

Tigertina sa...

Krysser fingra for at lus og midd holder seg vekk nå!
God påske! :D

christinshjorne sa...

Så godt å se at du er i full gang med årets såing!
Lus er noe herk og dessverre må man innimellom ty til slike midler.
Nyt påsken :)
Klem

Tua sa...

Det baller på seg for deg også når du er på hagesenter? Hi-hi, godt vi er flere :) Å lus, gåvekk!
Finfin tirsdag til deg, klem.

Lisa sa...

Vilka snygga gladioler, de vill jag också ha! Ska absolut spana efter den sorten, så läckert med blått.
Löss däremot, är inte läckra. Fy för den lede för att få dem i huset! Jag förstår att du inte gillar gift, men nöden har ingen lag. Hoppas att de far åt pipsvängen allihop! = )

Kram, Lusa - nej, jag menar Lisa, hihi

Min Verden sa...

Så ergelig med dyra! Håper du blir kvitt dem. Jeg har sådd blodbeger også - men jeg er nok litt seint ut ser jeg. Litt av en priklejobb du har foran deg også - men du koser deg sikkert. Fortsatt god påske. Hanne