fredag 6. april 2012

Mye kaldere enn det ser ut for..

Ja, hadde det vært like vamt som det ser ut for så hadde hele påsken blitt tilbradgt utenhus. Men slik er det jo ikke, kaldt som bare den, isen på dammen har legat kvar dagene gjennom nå og det ser ut til at tælen er tilbake i bakken. Imorgen skal det dessuten komme litt nerbør, hutututuu…

Det fire jordsekkene jeg kjøpte med fra plantasjen er tømt ut, faktisk virket det som om tæla begynnte sette seg i dem og.. Grunnen for dette er peonene. De begynnte skjyte opp og peoner vil jo ikke bli dekket med en desimeter jord senere i vår så jeg spadde den opp og fyllet opp med jorden like så gott nå..

Vårløken får først blomstre nede i hullet under epletre før jeg fyller opp. Spør om jeg like vel ikke forsøker grave dem litt opp og?

Hvis nu ikke kulden tar kverken av alt som er plantet i hagen så er den lille flekken her omtrent all plass jeg har til nyplantering iår. Mange drømmer som skal tilgodeses her på den lille yta..

De peoner som jeg flyttet fra Pergolan inntil disse steinene fikk den samme behandlingen de og. Tre stykk tilsammen. Lurer på hvor jeg gjorde av alle de andre? I komposten?

Den siste lille rest av jorden som var kvar brukte jeg i det her hjørnet. Flyttet ut tre brudespirea mot kanten (da fikk rosen innefor litt bedre plass til sine røtter og..).

Av denne lille ettermiddagsaktivitet kan jeg bare konstatere at fire jordsekker blir som en dråpe i havet. Det holder ikke langt når jeg må fylle opp bak de nye kantene… på en eller annen måte må jeg finne litt jord et annet sted.. ellers blir dette fort fryktelig dyrt. Noen som har erfaring med kompost fra søppelfyllinga?

Minner ikke dette utrolig om keiserkrona, Fritillaria imperialis? Jeg satte ned alle mulige løker jeg fant gjennom sommerens utgravinger av hagen her på fremsiden. Jeg vet jeg hadde noen i hjørnekassen på baksiden som aldri ville blomstre (de gule jeg fikk av TWH), kanskje er jeg mer heldig med plasseringen her? Den skal jo ville ha en solrik, lun og varm plass.. Og, akkurat det, skulle jeg og ville ha nå.. Men, men, det blir jo litt bedre tid til plantene i boden igjen. Det er fortsatt mye igjen å gjøre.

9 kommentarer:

Bea sa...

Men.... ha r dungen snö kvar!? Vi har fått minst 20 cm till i natt!!
SUCK!
Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK /Bea

Vivishagerom sa...

Hei Mia!
Du verden som du jobber i hagen, selv om det er kaldt. Plantene tåler vel litt, men det er ergelig at denne kulden skulle komme nå.

Jeg har lyst til å dekke over mine pionspirer så dem ikke fryser.

Ønsker deg en fin langfredag.

stallnilsen sa...

Men her har det snødd i mange dager, og alle blomstrene som er begynt og titte opp av jorda , ligg under sneen, det e full vinter her og fin påskestemning :)

Ha en fin påske, hilsen Lisbeth ;)

Marit sa...

Deprimerende å se ut av vinduet nå, for her laver snøen ned. Du har fått gjort mye til tross for kaldt vær. Vi får håpe at varmen kommer tilbake etter påsken. Ha en fin dag til tross for været!

Margot sa...

Hej Mia! Här har vi fått snö på morgonen, vitt överallt:( Hoppas värmen kommer snart istället!
Önskar dig en Skön och Trevlig Påskhelg!
Kram

Lisa sa...

Ja, det ser varmt och vårlikt ut. Så fint det växer hos dig. Det där med snö gillar vi inte! Vi ska visst också få något skit i kväll ; (
Jordsäckar... Visst är det märkligt vad fort de går åt. Hittills har jag köpt 20 säckar och tömt ut hälften. Det märks knappt... Jag vågar ju inte köpa annan jord, för ännu har vi inga sniglar och de vill jag inte ha hit!
Ha en mysig långfredag och hoppas att ni slipper snön!

Kram, Lisa

Suss o Kai sa...

Glad Påsk Kram Suss

Tigertina sa...

Om du ikke har plass for alt du har kjøpt og sådd, så kan du gjerne komme til meg og plante resten! ;)
Tihi :P
Hmm, jeg har ikke forøkt slik jord selv, men har hørt og lest at den er grei :) (Kommer litt an på hvor den er fra, kan hende det går an å sjekke den før du evt kjøper?) =)
God påskehelg :D

Åshild sa...

Ja, det har vært mye kaldere enn man skulle tro. Jeg håper at det snart blir varmere så jeg har lyst til å være ute.