tirsdag, april 24, 2012

Nå er poteten i jord!

Slik ser min Aksel settepotet ut når det er på tide å begynne våronna. Idag har vi, faktisk!, hatt sol og kvelden bjød inn til utekalas i kjøkkenhagen. Ja da, bjørka har enda ikke fått musører her oppe men langtidvarslet byr ikke på kuldegrader, dog regn i masser.. men siden kommer solen.. Regnet gjør ikke så mye da jeg har mine plastikklokk..

kasse 4; 9 poteter.

Kasse 3; 9 poteter

Kasse 1; 10 poteter

Kasse 2; 7 poteter. Det er jo denne som har all den hvitløken. Til høyre om den mitterste hvitløksrekken har jeg sådd litt cos sallat ( går det så går det..) på fire flekker ved siden av.. Cos sallaten jeg forsått inne i boden har jeg nok mer tro på.

Kasse 20; 4 poteter. Fortsatt mange poteter igjen men ikke noen plass.. Sparer på dem en stund til så får jeg se.. Her er det også hvitløk fra i høstes. Lengst bak og helt forran har jeg hatt i noen dillfrø også idag..

Når jeg gravde hull i kasse 4 fant jeg disse små lumskhetene, misstenker i hvert fall at de ikke skal være der blant potetene, hva det nå kan være.. Disse to har nå i hvert fall fått en gratisbiljett opp til St. Per..

Kasse 9; rotfrukter.. Her er Pasternakk, havrerot og svartrot. Tett mellom rekkene og sikker et stort behov for tynning i løpet av forsommeren.. Ikke helt sikker på løken… kan det være kepaløk som aldri kom forrige sesong eller har jeg atter dyttet ner hvitløk jeg ikke husker på??

Hallå. jeg må ikke glemme at det er en rekke med nyseelandsk spenat også!

Kasse 7; Purre i midten, gule gulerøtter på hver side, en ring med sjarlottenløk rundt det hele.

Kasse 5; purre.. glemte bilde så dette får gå for det samme.. To rader med purre satte jeg ut. Da har jeg satt ut all purre fra frøsådd to. Den første, den som jeg priklet, får stå kvar i boden litt til..

Kasse 22; Persille, storbladig, to rekker. Her skal jeg seinere sette agurkplantene er planen. Jeg hadde lagt over fiberduken før jeg hentet kamera og orket ikke fjerne den igjen.. Inntil veggen, der hvor jeg hadde agurker forrige sommer tenker jeg sette tomater iår, tror jeg..

Rekker helt sikkert så noen fler frø kjenner jeg meg selv rett, men de aller fleste kassene som gjennstår er satt av til mindre herdige planter og må vente litt.. Rødbeter for eksempel, kan man ha dem sammen med asparagusen? Eller artisjokken?

Ikke det vakraste av bilder men for meg er den faktisk riktig skjønn! I søndags når jeg gravet om i kompostene fant jeg denne langt ned i den ene, med merkepinne og det hele. Ta daa! Dette er min Myskgressplante fra terrassen ifjor, se, midt bland allt det guffene er det faktisk noe grønnt. Nå står den i en alldeles for stor potte og venter på jord..

På vei inn igjen ikveld kan jeg jo bare konstatere at nå begynner det å skje saker og ting om en de fleste løker er mest blader..

Er det noen som har noen knoller av jordskokk å avse så hør gjerne av deg Smilefjes

11 kommentarer:

Suss o Kai sa...

Nu går det undan :) Kram Suss

Lisa sa...

Det är så himla häftigt att följa det som händer hos dig! Nyss var det fullt av snö och nu blommar snart löken (ha ha haa, det var ett passande skämt). Intressant klimat du har, det är då säkert.
Vilka fester ni ska ha i sommar och höst med alla goda grönsaker! Kanske får du potatis till midsommar...

Kramar från Lisa

Marit sa...

Spennende grønnsakshage du får der ja. Jeg har ikke fått plantet ut mine purrer enda, men så har jeg heller ikke sånt smart plastlokk som du har. Får håpe at varmen kommer til helga etter regnet.

Bille sa...

Så flink du er, da er det jo bare å sette på potetvannet og sette seg ned og vente :-) Det er så kjekt å se fra dine prosjekter ute, du får det til! De to gule turistene vet jeg ikke hva er, men er ganske sikker på at jeg har hilst på dem før.

Liza sa...

Dette var bra og kjøkken hagen er stor og flott, har selv lurt på om jeg skall sette poteter, for å rotere og gi utarmet jord næring.
Klem
Liza

Turid sa...

Det går virkelig unna hos deg nå - spennende å følge kjøkkenhagen din!

Bea sa...

Åhh.. potatis i jorden redan! Underbart, kanske det blir färsk potatis till midsommarn?
Vilken ordning och reda du har på dina odlingslådor!!
Ha det gott /bea

Linda sa...

Mine poteter ligger enda til spiring:) Men jeg gleder meg veldig til å komme i gang nå:)

Tigertina sa...

Synes du er så flink :D Så mye godt og spiselig som kommer opp hos deg i løpet av sommeren!
Hihi, morsomt det første bildet, det er tydelige hån-merker i jorda :)
Kos deg med videre haging :D

Tua sa...

En riktig deilig kjøkkenhage du har. Har ikke kommet igang med ute sådden her enda, men til helga :)
Ha fine hagedager, Mia.
Jordskokken min ble utryddet i fjor, med vilje, om jeg finner igjen noen knoller skal du få dem. De ble for voldsomme hos meg.

Mari Anne sa...

Du har kjølmark og de liker poteter. Vi har mer enn to for å si det sånn. Skrev om dem for noen år siden: http://heltpajordet.blogspot.com/2009/09/tatt-pa-fersken.html
Lykke til med transporten til St. Peter. Jeg har ikke funnet andre måter enn å slite dem i to.