torsdag 26. april 2012

Jeg burde ha pakket ner ikveld men..

I stedet så pakket jeg opp. Min pakke med bestillingen fra Zimtrade, som jeg ventet så lenge på, kom akkurat idag. Sikken tur man kan ha! Imorgen legger jeg ut på tur, da hadde de i værste fall legat lenge på posten, hvordan hadde det sluttet?

Grunnen til at det tar litt tid å få bestillingen var at jeg etter å ha tenkt meg om noen dager sendte en liten restbestilling og fikk plusset til på orderen. Tre vannliljer, tjo ho.. Friske og fine ser de også ut når de kom. Etter som jeg skal reise så har jeg ikke tid i aften å få kjøpt spesielle plantekar til dem så de får foreløpig stå i de pottene som var med i frakten. Burde klare seg noen dager da.

Med i pakken var det tre poser med et eller annet, som jeg gjettet måtte være noe leraktigt/ grus? Hadde i hvert fall innholdet mer i pottene, håper det var riktig…

Tricyrtis er plantet og til min glede var det en del grønnt alle rede på røttene så de ser riktig friske ut. Staude står det jo men hvor pass herdige er de, de to jeg satte ut i beddet i høstes har forsatt ikke vist noen tegn til liv.. men det er fortsatt tidlig på året.. De andre knollene har jeg også fått satt; Canna, Calla og Gloriosa. Håper de tar seg nå for de andre Canna jeg kjøpte tidligere i vår har ikke vist seg i det hele tatt enda..Mulig det tar veldig lang tid før man ser noe grønnt..

Ute i boden ser det ellers slik ut. Det vokser og gror, jeg burde potte om og prikle fler planter men det har liksom stoppet litt opp. Nå, etter to regnfyllde dager skal det jo komme sol og varme igjen. Får håpe det, så kommer kanskje arbeidslysten tilbake igjen..

Min plantebod, som er en bod inne i boden, har hatt døren litt på gløtt. Når den var igjen ble det alldeles for varmt og fuktig her inne (lurer på om det var derfor det kom lus?). En åpen dør bidrar til litt aktivitet, jeg har sett fluer her inne, men det spørs om det varit en eller annen hjelper her og for mine agurkplanter begynner bære frukt! Se, en knøtteliten agurk under blomsten.

Den siste sådden jeg foretog meg her i april, squash, sallat, persille og litt annet, har spirt og vokser. Noen av dem må pottes over i større potter når jeg kommer hjem. Squash kan jeg ikke sette ut på en måned om jeg så aldri har plastlokk på kassene i kjøkkenhagen..

Pottene fra dammen som stått i murbøtter har også begynnt vokse på ny. Med disse og de tre nye vannliljene har jeg store plassproblem igjen. Min damm er jo så liten og vannliljene vil ha en kvadratmeter hver leste jeg. Hallo!!! Det er jo hele min damm det..

Om tirsdagen var jeg nere i byen på jobb hele dagen og måtte gå over torget på min vei hjem. Livsfarlig! Det kunne jo ikke slutte med annet enn noen nye planter. En passiflora (husker ikke navnet akkurat nå..) og en oxalis (triangularis?), en kløver altså, ble med hjem og står foreløpig i vindu ved plantebenken og venter på bedre tider. Begge skal få flytte over i større kruke etter hvert og få en plass på terrassen..

På terrassen skal jo også gresset etter hvert. Men jeg lurer på om jeg sådde litt for tidlig? ‘Bunny tails’ har alle rede ‘blomstret’ i flere uker nå, da er vel den største prakten alle rede over når den kommer ut.. Men, men, vil saktens tro det blir fullt der og like vel ettersom tiden lider.. hvorfor skulle terrassen være et unntak?

8 kommentarer:

Marit sa...

Det var jo heldig for deg at du fikk plantene før du dro. Ikke lurt å ha planter liggende på posten for lenge nei. Vannliljene dine så friske og fine ut.
Det er mange fristelser for tiden både her og der. Nesten best å gå i en lang bue utenom... ;-)

krepsemor sa...

Så fint det kommer til å bli i dammen når vannliljene flytter inn! Ser at du også har skaffet deg Tricyrtis! Jeg vet ikke hvor herdige de er, men håper de klarer vinteren. Ellers mangler det litt prikling her også....Har fri i morgen, så jeg skal gjøre en innsats da!
Så lekkert ditt blomstrende gress er da! Den skal jeg jammen få tak i til neste år =)

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Mye fint her! Og ikke alltid man har tid og overskudd til alle gjøremål, men det går som regel bra å vente litt....

Merja sa...

Oj oj oj säger jag bara:))
Trevlig helg!

Vivishagerom sa...

Så bra at pakken kom, så den ikke ble liggende på posten!
Jeg fikk også min pakke fra Zimtrade i går!

Nå begynner det virkelig å bli fult på planterommet ditt. Mye å glede seg til :) Klem

Suss o Kai sa...

Vilket växtrike du har :) Kram Suss

Lisa sa...

Vad det växer hos dig! Jag blir grön av avund ;-)
Här går det långsamt. Jag vet inte vad som farit i mig denna vår, men jag får liksom inget gjort = / För mycket arbete tror jag. Ute pysslar jag, men jag glömmer alla frön... Dags att skärpa sig!
Ha en go tur!

Kram, Lisa

Liza sa...

Hallo, som det gror i boden din og bra du fikk pakken nå og ikke etter at du hadde reist.
God tur og god helg
Klem
Liza