tirsdag, april 10, 2012

April som sagt..

Som sagt, april med sin glede. Idag har det regnet hele dagen så når jeg kom hjem fra jobb var snøen vekk igjen og ikveld har det til og med klarnet litt opp. Her er en dårlig bilde på narsissene jeg kjøpte, hvite altså. De skal ikke stå her seinere men enn så lenge, når jeg enda ikke har plantet noe her så kan de jo få stå i jorden og blomstre..

Og ‘fotavtrykken’, i den sørpete gressplen om den nå kommer seg igjen. Jeg har jo jevnet ut jorden etter jeg lagde kantene og forrige helg hadde jeg ut plenfrø. Spørs når det er på tide å gjødsle? Burde jo, mitt dumme nøtt, ha tenkt på å legge gjødselen på toppen av snøen igår.. Na ja, kommer det mer hvitt fra oven skal jeg huske på det.

Så Buddha (er dette egentlig en Buddha, skal ikke han være skallig og tykk??), sitter ved dammen som for første gang på over en uke er isfri!

6 sekker med jord holder ikke langt men det hølt akkurat, takk og lov..

Marit’s bulbiller (liljeløker) har spirt, både de i kassen og de som jeg satte rett i jorden på en beskyttet plass, og tur er vel det,  for ellers hadde den nok ikke vært beskyttet lenger.. ‘Ove’ heter liljen de kommer ifra.

Som disse bulbillene, de hadde jeg ut høsten innen, jeg husker ikke lenger hvem lilje jeg tok de fra..

Litt fuktighet gjør godt nå, den venstre Rhododendron har hengt faretruende med bladen her før påske. Nå ser det i hvert fall ut som den fått litt farge tilbake. Lurer på om jeg ikke skal gi den en kanne vann eller to i tillegg..

Og dagens tur ut i boden (den boden byr på mye glede nå om dagen Smilefjes) viste en herlig overraskelse. En karamell lilja er mer enn ingen. Kanskje det spirer noen til i de 6 pottene, jeg føler i uansett glede for denne ene. Skal si en del frø tar sin tid å spire!

11 kommentarer:

Vivi sa...

Vi har veldig likt vær. Her klarnet det også opp, like før det var kveld.
Håper det blir bedre i morgen!

Klem

Linda sa...

Så herlig fotspor du har laget:) Jeg håper dette regnet har satt litt fart i våren:)

Margot sa...

Kul när man ser att det gror lite överallt! Här är det regn som gäller också, men då kanske det blir grönt och fint sedan!
Ha en fin dag!
Kram

Nora sa...

Helt otroligt vad mycket du får plats med i din trädgård! Damm, gräsmatta, odlingslådor, rabatter, buskar.......Gräsmattan kommer säkert repa sig, dom brukar ju vara tåliga. Blir nog jättefint med fotspåren i det gröna gräset!

Marit sa...

Flotte fotspor! Plen tåler mye, så det går sikkert bra med den.

Merja sa...

Det är roligt när man ser små livstecken i rabatterna:) Man uppskattar alla små framsteg.
Ha en bra dag!

Tigertina sa...

Ja det trengtes virkelig litt regn :D Men nå synes jeg det kan slutte igjen ;)
Skikelirmorsomme fotspor, de likte jeg! :D

Tua sa...

Her regner det også nå, heldigvis får jeg si, bedre det enn snø. Fine tråkkheller, de sparer plenen en del, de hagegale har en tendens til å trafikkere hagen noe mer enn andre...
Ha en fin onsdag.

Maria sa...

Fine narsisser! Og jeg tror buddha kan være både tykk og tynn- jeg har begge versjoenen inne:) Synes uansett stauen satt fint i hagen- harmonisk:) Fotsporene var også en lur ide!
Ha en fin kveld!

Stephanie sa...

Your place looks wet. Hope your plants could cope with the wet and cold. Nevertheless, those little sprouts are so promising.

Gunilla sa...

Så roligt när det börjar spira i krukorna när det är något som är lite ovanligare.

Grönska i rabatterna då blir man glad för då går det åt rätt håll.

Rododendronen skall ju ha mycket vatten så det gör nog sitt till.

Ha det gott
Gunilla