onsdag 23. november 2011

Allium careuleum & Allium sphaerocephalon

Den småblomstrere Allium careuleum er kanskje ikke stor men fargen er fantastisk blå och riktig lyser når solen skinner på den. Hos meg blomstret den i juli. Løkene delte seg etter første blomstring for noen år siden og trengte noen fler somrer for å vokse seg til igjen, men siden, nå i sommer, blomstret et stort antall nydelig blå, svevende, små kuler mellom rosene.

Allium sphaerocephalon er også en av de små alliumblomstrene som gjerne kommer som bonusløk ved bestilling. De er også underbare små kuler som svevet mellom rosene i august. Disse Alliumblomstrene var riktige humlemagneter. Eneste aber var kanskje at stengelen til slutt ikke orket holde blomsterkulen oppe. Men de jeg hadde på baksiden ifjor kom ikke tilbake iår så jeg er uviss om disse i rosenhagen gjør det.

Jeg la min elsk på  begge disse i sommer, de små blomstrene passet godt sammen med roser og bladverket ble ikke så stort som de andre større allium pleier få. Disse har mer som litt tykkere gress strå. For meg er det blomsterløker som definitiv fortjener sine plasser i rosenhagen.

11 kommentarer:

Linda sa...

Jeg har plantet mange av den blå, og jeg gleder meg vilt:) Nyyydellig er den. Nå er det jo ingen hemlighet at jeg har en forkjærlighet til det som er blått:)

Susanne sa...

Hvor er den fin den blå allium - jeg vidste ikke, at der fandtes en blå, så den må jeg på jagt efter til mit blå bed.

Jeg holder meget af allium, men har endnu ikke så mange i haven - men mon ikke det kommer med tiden :-)

Gudrun sa...

Hej Mia!
Underbara alium, dem kan man aldrig få för många av.
Tycker att de blå är svårare än den lila kirgislöken men när de finns njuter man.
Ha en fin kväll.

November- symra sa...

Elsker blå blomster, ble så glad da jeg leser at de formerer seg og blir fler. Takk for den opplysningen. Jeg har satt allium for første gang i høst.

November- symra sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Åshild sa...

Jeg skjønner at jeg må ha et plantekurs. Men ïkke før jeg har god nok tid og drivhus, kanskje i 2013.

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Prøvde med noen av de blå i år. Fine, men jeg hadde jo altfor få, så de gjorde litt lite ut av seg. I år plantet jeg noen store kirgisløk, og så har jeg noen spennende selvsådde frø fra Magnor.

Takk for gode Hoya råd. Jeg tror nok det var litt for mye fukt i en periode....

Grethe

krepsemor sa...

Allium er en lekker plante som virkelig er et blikkfang i hagen. Jeg har noen løker som jeg har kjøpt, men også prøvd å så dem. Problemet med det er at de kommer opp med frøhatten på hodet, og den er umulig å få av =( Uansett, jeg prøver igjen i år. Skam den som gir seg ;)))

Troen og Haapet sa...

Hei Mia!:) Stadig like flotte blomster-/hagebilder!:) Fint å se ansiktet ditt også:) Jeg venter nok med det:)
Ha en fin natt og førjulstid!
Klem

Stephanie sa...

Allium is fascinating! from little bud to big ball of flowers. I always wonder how a flower bud produces and hides all those lovely petals before they open. Also the size, shape and colour amaze me when the flowers eventually open big and wide. Very interesting. I like how you planted different plants in the last photo. Quite interesting also. Have a great week!

Hilde sa...

Så fine allium :) Den blå likte jeg godt.
I hagen min har jeg bare en type allium tror jeg. Det er en liten rosa type, som blomstrer i juni.

Alltid fine blomstrertips å finne på bloggen din :)

Ha en flott dag!