onsdag 9. november 2011

Hvor lenge skal agurkene ligge??

Disse små agurkene, Cornichon de Paris, som jeg bestilte fra Odla.nu i våres var en virkelig dundersuksess. Alle plantene tok seg og vokste seg store. Både de som jeg hadde i to store bøtter på terrassen og de fire som jeg satte inntil veggen under kjøkkenvinduet.

Nå har jeg spart to av de siste agurkene som ble megasvære, da jeg bommet å ta dem i tide, har jeg spart inne. Jeg håper kunne ta frø av dem til neste års agurkdyrking, men hvor lenge skal de ligge før jeg tar frøene ?

Slik ser de ut idag, grønnfargen har skiftet over til gult men yttersiden er fortsatt hard og kraftig. Innsiden virker deremot litt mer hul.. Så hvordan går jeg videre med dette lille prosjekt?

4 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Kan du ikke åpne en av dem ved å skjære av en båt og lirke ut noen frø for videre tørking?
Du har sikkert nok å ta av...
Lykke til ;:OD)

Unknown sa...

Jeg har ingen aning, har tatt frø av tomater før men ikke agurk...Ellers så var det roligt att se att du også handler fra odla.nu. Jeg blir alltid så fristet av deres nyhetsbrev men visste ikke at de sendte til Norge også :) Ha en fin dag!
Maria:)

Cika sa...

Tack för besöket hos mig : )
Jag har också bara tagit frö av tomat. Och då tog jag ju fröna av en vanlig mogen tomat och torkade dem. Så, jag skulle nog göra lika med gurkan!
/Cika

Lisa sa...

Här kommer INTE några gurktips från en trött, gammal, torparkärring ;-) Men väl ett livstecken, ha ha. Jag känner mig lite som de sär gula gurkorna ser ut. Det har alltså varit en slitsam vecka...
När jag ser och läser om dina cornichoner får jag griller igen. Tänk att odla några sådana... NEJ! Skärpning t-kärring! Du ska inte pyssla med grönsaker! Din blogg är farlig, Mia = ) Himla kul och inspirerande också!

Torsdagsmys från Lisa