tirsdag 8. november 2011

Ett riktig dagsverk, jeg som trodde jeg var ferdig..

En hel feriedag er tilbragt ute i hagen. Planen var å fjerne siste rest av løv fra epletre og roser, hvilket også er gjort. Men da jeg sto og fjernet løven fra plommetre ved trappa syntes jeg de såg litt stusselig ut. Jeg hadde jo fjernet det meste her i august da jeg satte mine tuja ved postkassa. Nå hentet jeg frem de gamle tujaplantene jeg en gang satt ved komposten. Den ene hadde to stammer så på forsøk har jeg nå delt roten i to, begge fikk godt med røtter igjen så jeg håper de tar seg.

Den andre satte jeg i sin helhet nederst, bredvid den rosa peonen. Der hvor jeg hadde den gamle tuja som jeg flyttet. Det må være lov å angre seg.

Nå synes jeg den lille trappa ser mer helhetlig ut igjen. Jeg er fullt klar over at de tre tujaplantene trenger en klipp men det tar jeg i morgen, eller overmorgen, eller… Jeg tror jeg skal tenke godt etter først, slik at jeg ikke angrer meg.

Helt øverst i trappa har jeg siden en del år hatt en barlind som aldri riktig velat ta seg. Denne flyttet jeg nå for å få plass til tujan. Ikke hadde jeg noen sted å plante den (jo da, kunne gjemt den bak komposten…) så jeg så meg bare nødt til å lage en ny liten bedd, heldige meg..

Så nå forsvant den en liten bit av den lille plen på forsiden. Forlenget helt enkelt den lille firkanten som epletre hadde rundt føttene. Der i midten fikk barlinden plass. Brudespireahekken fikk stå kvar der den var. Jeg trengte også litt mer plantejord så da fikk jeg tømt de siste pottene ute, de med ulike Hosta planter jeg tatt vare på. Disse, Hostaene, er nå plantet på hver side av barlinden.

Det er ruskigt vanskelig å foto ute nå.. Her er beddet fra andre hållet. Da jeg først var igang og tømte pottene fant jeg ut at jeg like så godt kunne lage et litet høstbedd av de planter som sto i potter ved Pergolan. Burde sikkert tatt turen etter noen fler vårløk i stedet men, men..

( ja just ja, det hadde jeg glemt, satte er par primula her også..)

Den høyre planten er noe jeg kjøpte på Ikea i somres som ikke skal tåle frost. Utrolig at den fortsatt ikke fryst en hel uke inn i november!

Så med dette må jeg vel anse at planteåret 2011 er over, nå blir det vel ikke stort mer. Bortsett fra en nyperose kanskje som jeg også har bak komposten. Men den er så taggete, vil jeg meg så vondt?? Den får ellers fint plass mellom tujaene.. Få vel se, imorgen er også en dag, en feriedag.. Hvem vet?

5 kommentarer:

Unknown sa...

Skal si du jobbade på när du først satte igang! Himla mye ble gjort! Impad!Synes dine formklipte tuja er veldig fine, og høstbedet ble riktigt bra- håper frosten holder seg borte en stund bara:) og jeg undrer på om det ikke er barlind vi også har i vår trädgård...bare mycket større. måste kolla upp det:)
Ha en riktig fin kveld!! alltid så trevligt å besøke din blogg!
Maria:)

Linda sa...

Joss så flink du har vært:) Jeg synes vi er griseheldige som har så mild vinter i år, jeg trengte iallafall den ekstra tiden... Godt å bruke høsten til slike ting:) Hagen din ser herlig ut:)

Stephanie sa...

Mia, I like the idea and those pink plants you planted below the shrubs. They look pretty and outstanding. I especially like the ornamental cabbage and I don't think it can be grown here. I shall be missing the plants in your garden. Hope all plants will over-winter well. Have a great day!

Mari Anne sa...

Dele thuja? Det hadde jeg aldri kommet på. Du behøver ikke fortelle den "ikke herdige IKEA planten" at det er frost. Kanskje den bestemmer seg for å være herdig likevel. Jeg ble veldig inspirert av all hagingen din. Tror jeg må ut og spa litt i dag jeg også.

Hilde sa...

Hei igjen Mia :) Takk for kommentar. Det skal være både smør og peanøttsmør i oppskriften. Jeg hadde utrolig nok glemt å skrive opp peanøttsmøret... Kjære vene! Men nå har jeg rettet det opp. Tror ikke jeg hadde lagt merke til det hvis ikke du hadde spurt ang smøret!

Så flink du har vært i hagen, høstbedet ble kjempefint :) Det var inspirerende, så jeg fikk også lyst til litt høstarbeid i hagen. Får se hva jeg rekker utover dagen.

Ha det godt :)