søndag 6. november 2011

Årets dekkmateriale for roser..

Høstens dekkmateriale for roser har overgått helt til å bli kaffesump og bananskall her hos meg. Jeg fjerner notorisk alle gule og sortprikkete rosenblad i en forhåpning å redusere sykdom, det samme gjelder for alle blad fra mine frukt tre. Neste år da skal det være sykdomsfritt, eller i det minste reduserte angrepp, hvis jeg nå lykkes..

Austinrosen ‘Golden celebration’ ser slik ut i blomst, inne på kjøkkenbordet. Nå virker det jo som om flere roser klarer seg ute og men det kunne jeg jo ikke være sikker på, i november..

Tidlig i våres fikk jeg denne flaske av en hageglad venninde men jeg  tordes aldri bruke den. Tria Terra-aktiv skal være en hokus pokus bryggd som skal fungere som en aktivater for komposter men nå fortalte hun også at den skal gi prima resultat som grønngødsling, spraye på blandet med vann på plantene. Ettersom den står ‘på lager’ og venter hos meg lurer jeg på om ikke alle fruktre og roser skal få noen ordentlige dusjer av dette til våren. Er det noen som har erfarenhet med denne bryggd?

8 kommentarer:

Cika sa...

Jag känner inte till mirakelmedlet du visar. Men, föredrar nog också mer naturliga och miljövänliga metoder!
/Cika

Gela sa...

Jag känner inte igen det du visar, men däremot vet jag att du har en helt underbar blogg. Har suttit och läst i den fastnade helt. Vilka härliga plattor du gjort i gångarna vad inspirerad jag blev sen att få se tillbaka i din trädgård tidigare år intressant. Ha en fin kväll/Gela

Emelie sa...

Vilken fin ros! Jag känner dock inte till medlet du visar...går det inte att googla på det? Lycka till! :) Ha det gott!

Lisa sa...

Tack vare dig går jag ut i pyjamas varje morgon och tömmer kaffesumpen bland rosorna! Tur jag bor i skogen! = D
Bananer äter jag till morgonfikat på jobbet, men jag tar INTE med skalen hem, fniss. Kanske jag borde göra det... Något mer jag borde göra är att kolla över rosorna, för även jag är rädd för sjukdomar.

Kramar, Lisa

Unknown sa...

Nej, ingen erfarenhet, men lova, lova att berätta om det fungerar!
Ha det fint,
Charlotta

Merja sa...

Inte heller jag känner igen medlet. Kaffesump däremot gillade mina rosor när dom fick det:)
Ha det bra!

Helena sa...

Näe inte heller jag vet nått om detta medel...berätte gärna mer sedan.
KRAM från mig!

Bille sa...

Hei! Det er vel litt av luksusen man kan unne seg nå på høsten, å plukke inn flere blomster (=roser) enn man ellers ville gjort. Men ja, november er jo litt senhøst. Den flasken har jeg aldri sett før, str det ikke litt om bruksområder på etiketten, ihvertfall om hva den inneholder?