mandag 14. november 2011

En siste plantering for i høst ..

Ja ha, til tross for at overflaten var litt hard etter nattens frost så var det ikke værre enn at det fint gikk å grave i bakken. Tur var vel det, for i fredags var jeg på Plantasjen etter blomsterjord til mine nye Hoyastiklinger. Selvfølgelig kunne jeg ikke la være å handle, må så være at jeg fortsatt er sur på den butikken. Denne gang hadde de i hvert fall 50 % på løker, skulle bare mangle, et godt stykke ut i november. (Egentlig burde de vel sjenket dem vekk nå..)

En aldri så liten barlind snek seg også med, for 60,-. Den har nå stått og ventet på at helgen skal gå forbi slik at regeringen atter dratt på jobb. Det likes IKKE at jeg graver i hans plen. Men nå står den der, Taxus media ‘Grønland’, H5 (!!) I og for seg skal det være en opprett busk på ca 0,5-1 m men jeg har alle rede vært fremme med saksen. Denne skal nemelig bli et klot, og ikke en oppreist busk. Ved siden av fikk jeg satt ned det siste gresset som stått i potte ute, Carex moroviii ‘Ice Dance’, liker virkelig det vintergrønne gresset. Så løken, til venstre om barlinden satte jeg narcisser og hyasinter, til høyre noen tulipaner.

10 tulipa fosteriana ‘Orange breeze’

3 hyacinthus ‘Garden top hit’

5 narcissus tazetia

Først igang her på forsiden igen klippet jeg den andre barlinden også, planen her er også et klot. Taxus, barlind, skal klippes om høsten har jeg lest så det er like så godt å gjøre det nå som å vente til våren og se hva snøen gjort for fanterier med dem..

Skal si jeg er riktig fornøyd, inngangspartiet kommer å blomstre til våren, jeg har jo satt fler løk tidligere i høst. Hva gjelder plen så har jeg bare återerobret litt av beddet som jeg fjernet for noen år siden. Til våren må det resterande kantes også så ser det mer helhetligt ut. Dessuten burde jeg støpe noen tråheller til, for det kommer ikke bli helt lett å luke  alle steder nå. Lurer på om det ikke var anledningen til at jeg reduserte størrelsen på beddet den gang?

Først fremme med saksen tok jeg å klippet de tujaplantene jeg flyttet. Her skal det bli baller (om noen år..) Tror ikke det er så mange fler enn meg som helt aner formene enda men det kommer å bli bra, så det så, man må bare ha litt tålmodighet..

Det gjelder vel ikke minst den tujaplanten jeg klippet på i noen år nå utenfor døren, min mann misstrøster, men iår synes jeg da han langsomt burde begynne se hva det skal bli:

Kan da ikke være så vanskelig å se at det skal bli noen klot på toppen..

..og noen klot i bunn..

Ja,ja, det er ikke bestandig like enkelt å være regering når man har opposisjonen mot seg..

Spørs om det ikke gjelder denne siste lille rest av plen og ??

5 kommentarer:

Anjas Hill sa...

Hej Mia!
Du har ju skapat helt otroligt fint i din trädgård! Så vackert!/Anja

Anonym sa...

Klart det er kuler :)
Skikkelig lekkert inngangsparti! Var også på plantasjen og tok med to poser. I dag var det plutselig hvitt av snø.. so. Vet ikke helt om de ender i en urne :)

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vackert, höstigt du har i din trädgård nu! Och jag håller med Anja! Det ser verkligen fantastiskt ut!!! Så snyggt med det mjukt formklippta mot det hårda berget.
Fina lökfynd du har gjort också. 'Winston Churchill' är en stor favorit hos mig. Har den på flera ställen.
Kramar!

Hilde sa...

Nå ble jeg nok en gang inspirert av de formklipte tujaene dine, Mia. Klart man ser at det er kuler på dem. Det blir superfint, og du er driftig som holder på i hagen nå langt uti november!

Jeg skulle gjort litt i hagen jeg også før snøen kommer, og i natt kom det frost, så nå begynner det å haste.

Ha en fin dag :)

Tigertina sa...

Så fint du har det :D
Heia opposisjonen! ;)