lørdag 19. november 2011

En lørdag halvveis over av november

Etter noen dager med kulde og rimfrost er det litt mildere ute igjen. Tenkte jeg skulle benytte anledningen til å tømme ut noen dager samling av kaffe og bananskall. Men nå er bakken så hard at det ikke lar seg gjøre å krafse det ner i jorden rundt rosene lenger. La det bare rett over jorden. Så nå får jeg vel begynne fore komposten med det, hive det i søppla går i hvert fall ikke..

Kulden til tross står det fortsatt roser i blomst, som denne rosa ved Pergolan. Nå må det da definitv være over! Bakken er hardfrossen så den lever vel blott på hva som er igjen i stengeln av vekstsaft..

Inntil garasjeveggen er fortsatt C. Södertälje grønn men de få knoppene som var rekker aldri å blomstre nå. Til uken skal det jo komme snø..

Ja, ja… jeg er nokk ganske så forsynt hva gjelder haging for i år. Sesongen har vart lang, en tidlig vår og en sein høst. Bare så synd at vi aldri fikk noen skikkelig sommer der emellom.. Det er ikke ofte som jeg kan holde på ute 7,5 måneder (faktisk 232 dager! ) av året, det har jeg gjort iår..

Nå begynner jeg smått frykte vinteren. Avmodningen av planter er utsatt, clematis begynner skjyte på ny, det gjelder rosene også. Det kan da aldri være sunt?

Dette er forresten den rosa rosen jeg flyttet fra Lunden til beddet mellom Trattorian og Rosenhagen rett før vi dro på ferie. Jeg lurte på om det ikke var den Penny Lane som jeg en gang plantet. Hvis den overlever vinteren så får neste sommer fortelle meg om det stemmer..

Det er rart hvor fort man glemmer. Denne bloggen skal jo hjelpe meg huske på ting men når jeg skal ha fatt i noe så finner jeg det like vel ikke.. Nå får jeg bruke de kommende måneder til triste sammenfattninger, oppsummeringer og notiser.. I dammen ligger isen tykk, det er bare overflaten som har litt vann etter dagens mildvær. For seint nå å ombestemme ser vedr dette gresset altså, det må nå trosse vinteren i potte her, no way back..

4 kommentarer:

Marit sa...

Utrolig at du har knopper på clematisen din! Ja, det har vært en laaang sesong, mye lenger ennn vanlig på disse kanter av landet. Avmodningen er nok et problem i år ja, med en så mild høst. Vi får håpe på det beste. I følge værprofetene skal det bli en mild vinter, så det blir nok dårlig med snødekke til rosene i år.

Lisa sa...

Blä för frost och frusen jord! Här har det vänt igen och blivit varmt. Tyvärr ser väderkartan för de kommande dagarna lite kyligare ut. Nåväl, mina nya dubbdäck ska på nästa vecka så då blir det i alla fall mindre läskigt att köra!

Lördagskram från Lisa

Linda sa...

Å har det såpass med frost... Vi hadde litt frost, men enda er ikke bakken hard her, og vannliljene har fortsatt åpent vann. Det har vært så godt med den milde "vinteren" så langt synes jeg... Jeg har absolutt trengt den tiden, men litt tatt på senge blir nok jeg og...l Nå må drivhuset isoleres, og det fort:) Ha en masse masse god helg. Det blir spennende å se over vinteren hvordan det har gått i hagen:)

Torill sa...

Ja, kanskje det blir godt med ein liten hage pause ? Ikkje frosse her hos meg, var seinast ute og satte løker for to dager sida. Sånn er det her ute ved havet !! Ha det godt Mia. Det er kjekt å fylgja deg gjennom hagesesongen med daglige hage-meldinger. Du er kjempeflittig og eg lærer av deg !! Fortsatt god helg.