mandag, november 28, 2011

Caramel, Saturn & Tiramisu

Heuchera Caramel & Heuchera Saturn

Tidlig i mai bestilte jeg noen Heuchera planter over nett fra Planteriket, der fantes det mange fantastiske sorter og jeg håper det kommer finnes flere til våren og. Hvis det gjør det kommer det sikkert bli flere bestillinger. Plantene kom som barrotplanter i posten og i begynnelsen var jeg flink til å fotografere utviklingen, etter hvert som sommeren fremskred ble det alldeles for mye å holde fokus på i hagen at de liksom kom litt i glemmeboken. Nå som vinteren kommer og det er mørkt og trist ute er altså tiden kommen for oppdateringer av plantelistene.

Slik ser H. caramel ut nå i sluttet av november, bladmassen er kraftig redusert. Gjennom sommeren vokste den ellers til seg kraftig.

H. Saturn har mye mer av sin forne glans igjen. Den vart heller ikke så mye kraftigere utover sesongen. Men blomstret gjorde den med flere stengler, og blomstrene var hvite.

Heuchera Tiramisu kan jeg deremot ikke legge inn bilder på i det hele tatt. Den roten ville simpelten ikke ta seg. Den har stått ute i sin potte hele sommeren uten tegn til liv. Jeg vet ikke helt hva jeg forventer men jeg har ikke hatt hjerte til å forpasse den til komposten og nå får den tilbringe vinteren ute blant de andre frøsåddene. Venter jeg på et mirakel??

10 kommentarer:

Helena sa...

Kanske är den lite svårare än de andra?Nu i höstas såldes de för 10 kr.st på Plantagen men jag köpte inte nån hur tänkte jag???Nästan gratis ju!
KRAM från mig!

Gudrun sa...

De har så härliga blad, har också börjat samla på mig lite olika sorter. :)
Ha en fin kväll.
Kram

krepsemor sa...

Flotte Heuchera! Jeg bestilte også fra Planteriket, også Tiramisu. Som hos deg, visnet min også ned =( Den står plantet i et surjordsbed, men jeg håper den kommer tilbake neste år! Kanskje vi burde reklamere?

Linda sa...

Jeg har ingen heuchera i min hage, men jammen er de flotte med sitt nydelige bladverk:) Kanskje jeg kan finne en plass til våren...

Marit sa...

Jeg opplevde også at Taramisu døde i sommer. Tror ikke de trives her.

Maria sa...

Så fine! For et bladverk!
klem Maria

Gunilla sa...

Riktigt dekorativa blad har ju heucheran.
Jag har frösått en del och köpt också. Lite kinkiga kan de vara , ibland försvinner de bara.


Ha en riktigt fin vecka

Gunilla

Lisa sa...

Den där karamellen ska jag lägga till min önskelista. Den har riktig caramelfärg! Tiramisu känner jag mest till som dessert och DET är smask! En av de saker jag saknar nu pga allergin = (
Hoppas att båtresan gick bra och att du njuter av grannlandet!
Kram, Lisa

Tullik sa...

Heisan. Flott bladverk synest eg og. Så mange forskjellige mønster og farger. Kan godt kryssa fingrane for din Tiramisu....!! Ha det godt.

Hilde sa...

Veldig stilig farge på caramel :)