torsdag 24. november 2011

Apropos løksådd..

Dette har jeg kommet frem til må være den pipeløken jeg fikk fra ‘A. en gang. Den har jeg jo nå flyttet til kassen med alle kommende løkplanter under epletre i kjøkkenhagen.

DSC_0051

Selve løkstengelen er det ikke lenger mye å se av men jeg lurer på om det ikke er frø fra den som spirer ved siden av.

Så håper jeg dette er S. luftløk som gror, eller er det R.’s pipeløk som jeg sådde forrige vinter som kommer her. Til tross etikketter klarer jeg bestandig å blande sammen. Jeg har altså dyttet nedi flere ting..

Slik så det ut i begynnelsen av september men nå er den full av ulike løkfrø (fra bestilling), en ‘purre’ løk som jeg fikk fra R., hvitløk i stedet for mangold.. og så videre… Jeg håper å kunne fylle hele denne kassen med ulike løk.

Dette er løken jeg fikk, som R. funnet under sin purre når hun tog den opp. Meget spent på hva det blir for noe hvis den kommer igjen..

Tulbaghia violcea, den ville hvitløksplanten jeg kjøpte to av, den ene er flyttet hit..

Og Allium tuberosum, kinesisk gressløk, satte jeg også her. Jeg ble nødt til å flytte flerparten vekk fra under epletre da jeg laget ‘barnehagekassen’. Nå er jeg livendes redd at den skal forsvinne ut av min hage..

Så redd at jeg sådde frø fra den sammen med de andre løkfrøene nå i høst. Krysser fingrer og tær og hoppes!! Den smaker så alldeles for godt får å miste den og blomstrene er så pene de og..

Jeg har sådd mer løk, ifjor da mine Allium blomstret over og frøene ble sorte sådde jeg noen av dem ( dette ser jeg på bilden fra i våres hva det er), “Allium purple sensation,  20.7.10”. Disse har stått ute i vinter og siden fått stått i potten gjennom sommeren, ja, de vissnet ner etter hvert, men jeg håper at de kommer igjen etter atter en vinter ute. Jeg satte frø av A. Mount Everst inne i januar og flyttet dem etter hvert ut i våres. De spirte de og så nå står de er også ute i potter over vinteren, men hvis de spirer til våren må jeg nokk spa dem ner et eller annet sted.. Hvor lang tid tar det egentlig før jeg får stor nokk løk som blomstrer?

3 kommentarer:

Cika sa...

Lökar är både fina och tacksamma att plantera.. Men, nog blir man fundersam med detta milda väder! Lycka till med dina lökar!
/Cika

Troen og Haapet sa...

Alliumer er flotte!..Tror kanskje jeg har skrevet det før..men du maler fantastisk!Utrolig stemningsfulle bilder, med et godt og beroligende lys!
Ha en fin kveld, Mia:)

Linda sa...

Mener å ha hørt at det tar et par år, før løken blomstrer... men er jammen ikke sikker, tror det varierer fra sort til sort også... Nydelige blomster du viser:)