mandag 21. november 2011

Agastache aurantiaca

Denne stauden kjøpte jeg på seinsommeren iår. En helt utrolig underbar farge viser den opp og har blomstret troget helt siden jeg satte den i staudetrappa i august, frem til nå når de første riktige frostnettene tokk knekken på den. Jeg finner ikke mye informasjon på norske sider om denne men HER har de ført den opp med H8!! Andre steder igjen, i utlandet på nett, beskriver den som annuell hvilket gir meg bange aninger om herdighet. Jeg fannt på en utlandsk side USZ 5-9, det gir vel ett grensetillfelle på at den kan tåle noen ganske kalde temperaturer men ikke helt ned til H4.. Den har uansett satt en masse frø som jeg kan forsøke så inne tidlig til våren så det er håp om et gjennsyn til sommeren.

Den vil ha hagens mest solige og mest veldrenerte plassering, hos meg ble det en plass i staudetrappa, inntil disse kjempesteinene, håper det var drenering nokk. Men, jeg innstiller meg på at dette er en annuell plante og tar alt annet som en gledelig overraskelse..

(Frø finnes også at bestille på Impecta)

5 kommentarer:

orchis sa...

Nydelig plante!

Gunilla sa...

Vilken fin färg den har.
Hoppas att den klarar sig.

Ha det gott
Gunilla

Linda sa...

Får håpe den klarer seg, positive overraskelser det liker vi:) Herlig bilde med porten:)

Gudrun sa...

Hej Mia!
Vad söt den var din blomma. Fin varm färg.
Ha en fin kväll.
Kram

Lisa sa...

Vilken mysig blomma, så liten och diskret men ändå så iögonenfallande. Jag hoppas att den klarar sig. Om inte så har du ju frön att pyssla med ;-)

En anings kyliga kramar från Lisa
(inga 10 grader idag, buhuu)