lørdag 29. mai 2010

Dagens lille innsats..

cikoria pricklad

Syntes jo jeg måtte gå ut og få noe gjort idag også, til tross forkjølelsen og ikke alt for varme temperaturer. Solen har i hvert fall skinnet hele dagen, mørke skyer som har tagetes Vanillakommet og torden har liksom ikke velat gå rett over oss, det er som dom deler seg når dom nærmer seg og går åt to andre hold.. Har i hvert fall fått priklet Cikorian. Jeg innbilte meg det var en liten staude med oransje blomster, så er det en stor, en meter høy staude med lyseblå blomster, hm.. 28 stykk ble det i hvert fall. Tokk like så godt ut chilipepper og priklet også (hva da, langsom herding – rett ut..) og flyttet over 6 små stakkers blåsvingeltuster som jeg hadde satt rett ut i beddet. Kanskje den gror bedre i slike små potter.. de to overlevende små frøplantene av Vanilla tagetesen satte jeg også rett ut..

hengeseljen nyklippt

Så klarte jeg ikke lenger å la være å klippe tilbake hengeseljen, lurte først på å vente til alle blad var fullt ute, men den hengte over clematisen og de andre plantene så det ble til å ta saksen..

Vit löjnantshjärta

Today was spent with small activities such as taking care of my seedlings, cutting back my "Salix caprea pendula" , and resetting all stones and plants on my ‘rocky mountain’. That seems to be needed every year. With such small proportions as I have, things quickly turn to big. This time I took away more than normal. I decided to remove the part connecting the ‘mountain’ with my Trattoria, and so the bed turned out to be another 30 cm wider, enough space for some new plants! Four of them actually, and I moved a few others too. Strange, every time I say now it’s full, no space left! I seem to find some more..

hörnet vid Trattorian

Eller har det meste av dagen gått åt til å bygge om og dele opp steinplantene. Det må gjøres hvert år, har man liten plass så har man.. Tokk vekk den lille tarmen som bandt steinhaugen sammen med Trattorian, hvilket resulterte i 30 cm ekstra av beddet. Plass til fire nykomlinger, så bra ! og så kunne jeg flytte noen  potentillas og anemone blanda jeg fant. Slik prik tar tid, ser ikke slik ut kanskje men timene går..

arabis caucasica sempervivum hybrid

Arabis caucasica              -            Sempervivum hybrid

Geranium 'Orion'  -  Tradescantia andersoniana 'Little Doll'

Geranium 'Orion' Tradescantia andersoniana 'Little Doll' 

Pussig det der, hver gang jeg sier det er fullt, klarer jeg å finne et nytt sted..

10 kommentarer:

Margrethe sa...

Så det er altså grunnen til ditt flotte steinbed!Jeg lærer hele tiden. Og det er pussig det med plass. Har noen sånne steder jeg også. I dag ser ut til å bli en herlig dag, så nå blir det planting i massevis. Ha en deilig søndag i hagen.

Anonym sa...

jeg tror ikke de stakkars gullfiskene kan være ute når det er kaldt.. de er oppalet til varmere tilstander.. men de skal vel også ha skydd for stekende sol..

plass i steinbed.. jammen, det er alltid plass når man bare flytter litt på noen planter eller deler de.. så er det vel også slik at ikke alt kommer samtidig og da er det noen nakne flekker:))

nydelig var det i allefall:))

ha en deilig søndag.. klem fra mæ

Margrethes hus og hage sa...

Så flink du har vært, til tross for forskjølelse.
Du har et rikt planteutvalg i hagen din, med mye spennende som jeg ikke har hørt om før.

Hos meg er det nok mer ugress enn det ser ut som på nærbilder av blomster ;)Men det får bare være.

Ønsker deg en fin søndag. Hilsen Margrethe

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!

ÅÅÅÅÅÅÅ, så flotte, hvite Løytnants hjerter. Jeg kjøpte røde i fjor, og de kommer, men er ennå ikke kraftige.
Linfrøyne er beiset - hvorvidt det er disse som sås eller de som er til bakst - vet jeg ikke, men det jeg vet, er at de til bakst ikke gir vekst! Mine er altså kjøpt i pose på plantesenter, men det går sikkert an å plukke sjøl.- er litt usikker på det forresten.
Det viser seg at rododendronen er mer rødlilla i full blomst. Heldigvis ble bare halve av den gamle med rød blomst tatt av frosten.

Jo - det er klematisk som vokser som ugress. Innimellom skal det også være en vidunderlig rødlilla. Den dukket pluselig opp i fjor. Hadde glemt at jeg hadde plantet den. Nå går jeg og venter og venter på at den skal dukke opp.

I dag ble det båtpuss: vask, rubbing, polering og voksing. Godt å være ferdig med det, for ingen av oss liker den jobben. Vi vil bare på vannet fortest mulig.... men hadde vi ikke tatt vare på den, ville det ikke blitt mange år med båtturer på sjøen. Så vi bare MÅ!

Ha fortsatt go´søndag.

line sa...

Takk for titten, håper det er greit at jeg legger en link til bloggen din i min blogg ;)

IngunnBW sa...

Aha, er det slik du gjør det i steinbedet ditt, altså :) Nød lærer nøgen kvinde... 30 cm ekstra var jo litt av en tumleplass ;) Nydelig parti i haven din dette bedet :)

Du skriver så koselige kommentarer hos meg, tuuusen takk :) Du tenker gjennom det jeg skriver og bildene jeg legger ut, så hyggelig å vite! Grunnen til at haven er så lys er nok at den ligger i et åpent terreng med mye sol. Skogsbedet er litt 'dystrere' og de store trærne gir vandrende skygge hele veien. Et triks i mørke partier er å bruke hvite blomster, de lyser virkelig opp. Kanskje det blir på samme måte som da jeg malte alle de mørke og triste vinduskarmene i furu hvite? Plutselig ble rommene mye lysere :)

En svensk kant med stormarikåpe og blåsvingel...det må i så fall et gammelt og falmet flagg! Jeg tør ikke klippe ned blåsvingelen, den får heller få lov til å følge sitt eget tempo tror jeg :) Som vanlig har jeg priklet altfor mye av hver sort (bortsett fra den), så nå sitter jeg med kjempeoverskudd. Jeg skal skrive en liste over hva jeg har brukt i år, så jeg ser at jeg ikke trenger 18 av samme sort...

Det er noe herk å være forkjølet på denne tiden av året, det varer og det rekker pga varmen. God bedring, håper du blir fort frisk!

Christin sa...

Oj, så mange flotte planter du har.
Riktig god bedring til deg, husk å ta det litt med ro også :)
Klem

Livet i Fattighuset sa...

Det er alltid hyggelig å stikke innom i blogghagen din. Fantastisk mange sorter du har, Mia :-)

Marie

Blomsterguri sa...

Du er kreativ ser jeg - flotte bed, på grunn av gode metoder! God bedring med forkjølelsen!

Nanne sa...

Dette er helt utrolig. Hagen din er utrolig kreativt laget. Det steinbeddet ditt minnet meg litt om filmen "de gikk opp på et berg og ned fra et fjell".

Ha en god uke, og bli frisk!!!!!!