torsdag 6. mai 2010

Anemone blanda ‘ Blue shades’

2

En søt og pen liten blå blomst som kommet opp i staudetrappa og tatt opp konkurransen med blåveisen. Jeg satt noen små knoller for mange år siden på et sted i et bedd, men etter flytting og deling gjennom åren av diverse stauder så kommer den nå opp på fem ulike steder. Litt synd i den sammenhengen er kanskje at jeg også har klar å sette planter over dem. Håper innerligt at mine Anemoner vinner, at de rekker blomstre før bladen på den andre plantene blir så pass store att de dekker over disse små spirene..

3

Tiny, pretty flowers, those small blue shades of Anemone, starting to make their appearance in my perennial staircase. At first I placed those small bulbs in the ground at one spot, but now after years of dividing and moving my plants around the appear on five different spots. Unfortunately I managed the big act of placing other plants on top of them, so now I only can only hope they will have enough time to bloom before they are covered under those others green leafs.

1 45

12 kommentarer:

Anonym sa...

så søt den er :)) det er kanskje det som er skummelt når man flytter på noe.. det ligger noe under som man har glemt..

synes det er nydelig å se hager der det blomstrer hele tiden.. men man skal vel ha en tegning og bruke veeeeldig lang tid på slikt..

litt av en kjøkkenhage du har Mia.. hadde ikke klart med halvparten:)) noe som kan tåle skygge.. HOSTA!!
og de blir diger men det vet du da:))

om jeg kun fikk velge å ha en plante i min hage blir det Hosta.. jeg elsker stokkroser, lavendel, klematis og roser men Hosta er noe med det flotteste jeg vet..

Jeg prøve Blue Angel og Francee i krukker.. og har lyst å forsøke her også:))

klem og god kveld til deg..

Asbjørg sa...

Den anemonen har så nydelig blåfarve.Jeg satte ned en drøss løker på hytta,og ifjor kom det mange av de,men så ikke noe til de sist helg.Håper de ikke har frosset bort i vinter.

... sa...

Anemone blanda er helt nydelig. Jeg har den ikke i hagen, men ønsker meg den, så jeg skal kjøpe til høsten. Gleder meg veldig til å følge staudetrappen din utover sesongen, den må jo være et syn om sommeren :)

Pottene med druefrø tømte jeg ut dessverre, men har flere frø på lager så jeg kan prøve igjen. Men fikk tips av Mari Anne om å ta stiklinger av drueplante i desember, så jeg tror jeg skal prøve meg på det. Men kjøper nok en plante i vår uansett.

God helg til deg :)

Ruben sa...

Balkansippor är verkligen något att rekommendera! Har man tur sprider de sig själva också - med frö!! ;-) Ha det gott! /Ruben

IngunnBW sa...

Disse er så vakre! Ser dem for meg i et blått/lilla område...med lys lilla kuleprimula f.eks. Det er så mye jeg har lyst på, jeg burde hatt 5 mål have tror jeg for å få plass til alt :)

Stephanie sa...

The blue is so vivid - this makes tiny, lovely :-D

Bea sa...

Ljuvligt vacker blå färg!! Njuter :)
Men, vad är det som du har i ditt i förra inlägg? Har du murat upp en labyrint för växter, det ser verkligen spännande ut och torde vara praktiskt för tex örter!?
Trevlig helg! /Bea

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Den var da vakker og blå!
Så over til:
Gjøkesyra er veldig villig. På det stedet den gror, i en fjellsprekk, fjerna jeg det meste av jorda i fjor, men opp kommer den i enda større monn.
Aner ikke åssen frø ser ut, men skal forsøke å samle noen til deg om mulig.
Vent og se!
Natta!

sweetbay sa...

A lovely eyecatching shade of blue!

Nanne sa...

De er nydelige Mine anemoner kommer, men blomstrer ikke ennå. Det er så mange små gleder om dagen.På tide å gå ut i den vakre dagen. God helg!!!!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vacker blå färg. Här blommar Anemone blanda 'White Splendour'.
Fin den också.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Vivishagerom sa...

Dette var en kjempe flott og har jo en nydelig blå farge.
Tusen takk for besøket i bloggen min. Enig med deg - våren er herlig for da skjer det så mye flott. Ønsker deg en flott søndag og en ny uke.