fredag 14. mai 2010

Endelig en solig dag i hagen

pagoda pagoda

Den første blomsten av Erythronium ‘Pagoda’ har slagit ut idag. Det har faktisk Tulipa Tarda också, men inget foto. En del blomster virker være slik at de lukker seg når ikke solen skinner på dem, Tarda er en slik så jeg var for seint ute. Der emot har jeg for en gangs skyld fått se hele blomsten av både Anemone Blanda og blåveisen, utrolig at jeg rakk det, få en solskinnsdag også..

anemone blåsippa 

The very first flower of Erythronium Pagoda appeared to day, many more will follow. Actually so has Tulipa Tarda but I was to late with the camera. It seems like I’m never around when it’s sunny.. but today I saw both Anemone Blanda and Kidneywort full opened..

pärlhyasint bønnevikke Idag har jeg eller fått lagt 20 til heller på baksiden, nå er jeg snart i mål. Så har jeg satt ut bønnevikke i en av kassene, spørs nå om den klarar seg. Det samme gjelder vel de små stackers frøplantene av staudene som spirte inne i vinter. Ingen avskoling her ikke, bare rett ut i jorden, under bar himmel, hva ? skulle de prikles i potter ? Jeg vasket inne igår og nå vil jeg ha plassen tilbake!

 anemone anemone

Otherwise my day has been spent in the backyard, I’m getting closer and closer to finish the ‘floor’. And a few hours in Kitchen garden, now most of those small plants from seeds are thrown out, can’t what to have my window sills back!

kan inte namnet !! vitsippa Det er jo ikke akkurat slik at det har vart så særlig høyt tempo på fruen idag, har mest pusslet runt og beundret alt som spirer og blomstrer. Hm, har nokk blitt en del kopper kaffe også, energien er ikke helt på topp, men så skal man jo også nyte hagen, ikke sant?vitsippa

Have to admit being lazy today, mostly spent my time enjoying different sights of the garden, sitting down with a cup of coffee..It hasn,t even been windy today, this must have been the first real warm day this Spring..

brudespirea med musöron 

Bjørken har slått ut og brudespirean går over mot grønnt, snart, snart, er det blad på alle hekker, busker og tre.. simma lungt :)

MIA

Relax, take it easy :)

9 kommentarer:

Furulunden sa...

Jeg har ikke så lang erfaring med torskemunn, men jeg opplever at den dukker opp her og der selv når vinteren har vært hard og lang;)

Christin sa...

Så deilig med solskinn!
Her har gradene steget, så nå blir alle planter i krukker stående ute, enn så lenge.
Nydelige bilder fra hagen din, og en velfortjent kaffepause synes nå jeg.
Kos deg videre med alt som spirer og gror :)
Klem

Anonym sa...

jo sol har vi men det er jo så kald vind.. skulle sitte ute i går men gikk inn etter en 1/2 time.. har ingen skydd her på terrassen.

Du det ser flott ut hos deg.. men mener du at alt du sådde og satte ut i benkene er ødelagt??

Det så nå stygt her en stund i drivhuset men de siste dagene har det virkelig tatt seg opp pga av solvarmen.

men frø er vel ikke det enkleste.. jeg safet og kjøpte kun planter i dk.. dette er første gangen jeg sår..

ha en koselig helg Mia.. klem fra mæ

Bea sa...

Ja, värmen och solen gör underverk och lite regn förstås :) Nu har vi det fantastiskt, men ack...det kommer säkert bakslag.
Ljuvliga bilder på dina söta blommor och vilken artrikedom du har och därtill en spännande trädgårdsutformning! Annat än mitt platta landskap :)
Ha det gott! /Bea

Margrethe sa...

Det ser faktsik ut som om noe planter tåler ganske mye selv om de er små og puslete, mens andre tåler ikke frisk luft i det hele tatt.
I år har jeg vært veldig forsiktig på grunn av de kalde nettene.
Men nå må er jeg lei av å bære ut og inn, så i løpet av helgen........
Jeg synest du får utrolig mye gjort, tross at du sier det motsatte. Håper du får tid til å nyte enda mer nå i helgen. Kos deg.

IngunnBW sa...

Ja, var det ikke skjønt utover dagen i går! A. Blanda er sååå søt, den står på ønskelisten min i hvit utgave

Vivishagerom sa...

Det er alltid en god følelse når dagen kan tilbringes i hagen. Skulle ønske at det var flere slike dager, men i dag så er det kjempe grått og regn her på Lillehammer. Ja, ja vi får ikke gjort så mye med det. Ønsker deg en fortsatt fin helg og en god
17.mai

... sa...

Så mye fint som blomstrer hos deg nå. Kjempefine bilder :)

Ha en fortsatt fin helg, og en koselig 17. mai!

sweetbay sa...

It's nice to just relax in the garden every once in a while. It's nice to see these spring flowers -- it's hot and dry here right now, like summer.