fredag 28. mai 2010

Første hjelp av to frysne sjeler..

 nye miljøer

.. jo for det er da mulig for slike små sjeler å fryse de og, eller ? Nå har disse to damer legat nederst i dammen, inntil pumpen der det muligens var bittelitt varmare enn i det iskalde vannet, og nektet bevege seg i det hele tatt, ikke siden i mandags faktisk, ikke ens en gang for å spise. Skjønner dem egentlig godt, jeg liker ikke isbading jeg heller. Vannet var virkelig kaldt nå og med varsel om null grader tørr jeg ikke pine dem lenger..

slørhaler

Utrustet med en litt stor sallatbolle og et stort ølglass gikk turen ut i dammen hvor jeg og eldste fisket dem opp, fyllde bollen med dammvannet og tog de med inn på stuen. Her skal de få stå til over helgen når været atter skal bli bedre og varmere. Håper de overlever sjokket, nå har de i hvert fall spist men ligger mest å glaner mot meg gjennom glassveggen og ser mest sure eller i hvert fall missbelåtne ut..

 snack om anklagande blickar

I just had to perform first aid today. Couldn’t let those poor fishes suffer from the cold in our pond any more. They have spent the last days down in the bottom of the pond close up to the engine to the pump, resisting to eat or swim. We, me and the oldest, brought a large glass and a salad bowl outside and filled it up with the same cold water after getting the fishes over. After placing the bowl inside at least they’ve eaten but now they seem to accuse me somehow, giving me a bad conscience for taken them away from their ice pit. Only hope they survive the shock, it’s only until Monday, then there is supposed to be warmer weather again.

I. och R. var ingen god idé..

Jeg ligger litt ille til her hjemme siden jeg har tviholdt på å kalle disse to med navnen til sønnenes kjærester. Hva hvis dette slutter tragisk ?? ‘

Hur ser man skillnad på en kvinlig och en manlig fisk ??

Er det noen som har noen andre gode forslag på navn ? Eller kanskje, .. hva med Fridtjof ( Nansen) og Roald ( Amundsen)..

 

 

14 kommentarer:

Torill sa...

Stakkars små !! Håper det står bra til med dei begge to !! gO`helG

Gudrun sa...

Tänk att de överlever i kallt vatten.
Välj du de senaste namnen, dina söner kanske inte blir så glada annars. Du är härlig du.
Önskar dig en härlig helg.

Bea sa...

Oj, stackarna måste ha det kallt om magen ;)
Har du frostnätter?
Här regnar det något otroligt och allt är såååå blött och man undrar vad som kommer härefter, kanske en rad med förrädiska frostnätter!!
Trevlig helg! /Bea

Edgar sa...

Ja, nå må det bli litt varme igjen.

Gullfisker har sin egen nettside og forum ;-)

http://gullfiskene.net/

Asbjørg sa...

Stakkar,de så litt betuttet ut,håper de snart får ut i passe varmt vann igjen!God helg!

Margot sa...

Hoppas det går bra för fiskarna! De två sista namnen var bättre, sönerna blir kanske inte glada annars! ;o))
Ha en trevlig helg!
//Margot

... sa...

Stakkars små, sikkert godt for de å komme inn litt når det er så kaldt :)

Det er kaldt her også om dagen. Jeg venter på varmen, for jeg har sommerblomster som skal plantes ut.

Riktig god helg :)

Linda sa...

Får håpe det går bra med dem da:) Det gjør det sikkert, Ikke rart de titter ut da, er jo plutselig masse å se på gjennom den blanke veggen, he, he:)Ting som ikke kan sees fra en dam:) Lykke til med navnevalg. Jeg hadde en gang to fisker, og den ene het "en fisk" og den andre het "en fisk til":)Jeg tror det var det de tenkte når de svømste rundt nede i vannet som til tider var skittent, og når jeg vasket bollen, "Oj, en fisk til???" Da oppdaget de igjen at de var faktisk to:)Til mitt forsvar var heg veeeldig ung, og ikke så flink til å passe på... klem

Anonym sa...

Hei Mia, får håpe det går bra med fiskene, vi har forslag til navn. Findus og Knerten. Eller Gubben og Katten :o) God bedring til deg og :o)

Klem fra

Vibeke

Vivishagerom sa...

Så fine fisker. Skjønner dem veldig godt jeg også, isbading er ikke noe stas. Bra at du tok dem inn. Vi har også fisker i dammen ute, men det har gått veldig bra nå i vår, selv om ikke temperaturen har vært så veldig mye å skryte av.
Navn er jeg veldig dårlig på. Her var det ungene som bestemte navn. Håper være blir bedre slik at dem kan komme seg ut igjen.
Ønsker deg en flott helg.

Marita sa...

Plipp og Plopp, kanskje?
Trodde fisker tålte litt kaldt vann, de er jo vekselvarme og reduserer aktiviteten sin deretter. Men greit å ta de inn og "tine" de litt :)

Kathrine sa...

Oi! Nesten så du kunne isfisket i dammen da. Godt med inneliv i kulden:))
New Dawn rosen min flyttet jeg til klatreveggen da den var ferdig. Den har stått ved en furu, og mistrivdes der. Så nå har den fått klatrestativ sammen med Flammentanzrosen, og kommer flott igjen med skudd, for jeg måtte klippe den helt ned under flyttingen.
Hi..Vi kjenner en fyr i en butikk som heter Karl Inge og likner på en gullfisk,) Så mitt forslag må bli Karl og Inge:))

IngunnBW sa...

Som du steller for dine små :) Krysser fingrene for at det går bra, med en så god behandling skulle alle forholdene ligge vel til rette. Så fine de er :)
Min yngste kalte opp sverdfisken sin etter en tante i barnehaven :) Hun var veldig stolt over det :)

Stephanie sa...

So lovely!sorry I don't keep fish. But many of my buddies have them. They are cool pets ;-D