mandag 24. mai 2010

Pinsehelgen..

Victoria

Pinsehelgen har vart en flott helg. Til tross for besök av svigers så har jeg da fått holdt litt på ute. Egentlig ganske mye, eller faktisk i stort sett hele tiden, for en verdinne.. Solen og varme som vi har hatt har fått alt til å spire og gro i voldsom tempo. Victoria plommen ser ut til å gi riklig med frukt iår, eller kanskje ikke, for til tross for varme og tilstedeværelse i hagen hele helgen har jeg ikke sett en eneste bie, kun noen få humler som brummet forbi, hvor er alle hjelpere som skal pollinere alle disse blomster?

morell lunden

I Lunden ser det fortsatt litt stusslig ut på bakken, men busker og moreller blomstrer og bidrar med litt grønnt. Jeg har en busk her som blomstrer akkurat nå, en Lonicera busk, kan ikke namnet, men den blomstrer akkurat nå og fyller Lunden med grønnske.Lonicera Lonicera 

The last couple of days have been fantastic, as for the weather. Warm summer days, that couldn’t stop med from being outside in garden even though we had visitors. The warmth made a huge different to all plants and now slowly my garden is turning in to green.  In the Grove there still isn’t much as it mainly contains roses an d Clematis but i have one bush there flowering against it’s green background. It’s a Lonicera, Honeysuckle, but I don’t know the correct name. Small, sweet flowers without any fragance,  a pity..

Lonicera

I kjøkkenhagen har jeg måttet ta av plastikkdekslene, eller hadde det vart for varmt. Lurer på om de kommer på igjen, men nå er det lovet kaldere vær til uken så en veit aldri helt sikkert.

köksträdgård

 In the kitchen garden it’s been so warm I had to remove those plastic covers. I wish I hadn’t have to put them back on, but now the weather forecast are talking about colder weather this coming week. 

sockerärtspyramiden tulpaner på framsidan

 

8 kommentarer:

Nanne sa...

Det med insekter er et stort problem. vi har vært så opptatt av å få vekk insekter fordi de er så besværlige for oss, også har vi ikke tenkt på konsekvensene. Vi kommer ikke utenom "blomsten og bien ". I kveld tar vi fri, vi trenger ikke å vanne.......
Ha en fin kveld.

sweetbay sa...

Your garden is looking great! I love the picture of the charming white-flowering tree and your hedge and blue gate in the background. The pictures of the blue trellis and topiary too.

Christin sa...

Det er så flott å se hvordan det spretter i vei nå som det har vært varmt og sol, regne eksplosjonen i vekst.
Nyter synet og gleder meg til alt begynner å blomstre :)
Klem

Bea sa...

Härligt det ser ut hos dig och plommonträdet är helt underbart. Hoppas bina jobbar på och du får många goda frukter till hösten.

Så fin köksträdgård och det blåa "tornet" gillar jag :)
Jag har också snart min köksträdgård klar, men regnet störde mitt jobb idag tyvärr :((

Kan din växt med ljusgula blommor heta Blåtry, det liknar den blomman i alla fall?

Ha det gott! /Bea

Ann-Sofi sa...

Åh, så fint! Vilken vacker blomning, och vilka vackra bön-torn i odlingarna.

... sa...

Nydelige bilder. Blomstrende frukttrær er vakkert og hører våren til.

Lonicera-busken din kan kanskje være en leddved? Ligner på en jeg har, men min har rosa blomster hvis jeg ikke husker feil.

Ønsker deg en fin ny uke :)

Stephanie sa...

Love your topi and the view of your garden :-D Keep up the good job! Don't forget to rest ok.

IngunnBW sa...

Victoriaplonnetreet ditt er helt skjønt, så flott det passer inn i området med steiene. Nydelig!
Det var helt spisielle blomster på Lonicerabusken din, skjønn farve :)

Skal si det ble brått slutt på sommerpinsen! Kulde og regn kom som kastet på oss og jeg måtte ut i regnet og redde inn mange frøplanter jeg satte ut på morgenen i går. Håper det blir varmere mot helgen igjen :)