fredag 21. mai 2010

Det skjer så mye nå..

opal plommen  ny morell

Det skjer så mye ute nå at jeg ikke hinner helt med. Ene dagen er det så vidt snøen har smeltet og andre dagen blomstrer frukt tre. Mitt Opal plomme tre i Lunden har klart vinteren uten snæbrekk, tverrliggeren klarte oppgaven. Opal takker med rikelig med blomster mot den blå himmelen. Håper nå jeg får mer enn to plommer i år. Det ene av to nyere morell tre blomstrer også ( det andre har knopp) og det gamle tre som jeg plantet i 96 er fullt. Dessverre virker det som om jeg må frem med sagen, det er alle rede nesten for høyt..

Both my Opal Plums and Sweet Cherry trees are flowering. The to newest ones suffered badly from last winter but this winter hasn’t done any harm at all as I can notice. But the old tree is getting to big..

gamla morellenliljebaggar liljebaggeangrepp

Det er fler enn meg som nyter godværet ute. Jeg må hele tiden gå rundt og spane. Ser ut til å være fler enn ellers av liljebiller i år. Man ser jo tydelig på bladen hvor de har vart.

sibirisk nunneört

Sibirlerkespore , Sibirisk nunneört, og tulipaner i lange baner.. Corydalis nobilis..

tulpan tarda tulpan tulpan tulpan tulpan tulpan

 bergenia vinca

Bergenia.. vinca.. Arabis caucasica..

fagertravframsidan

..fant navnet til slutt på den hvite stauden. Hageskrinneblom. Jeg satte en gang en rosa også men den har jeg ikke sett på mange år. Nå kom den pløtslig tilbake, litt spinkel kanskje men den er der, vokset ut mellom et par steiner i kanten. De hvite lyser opp i kanten av nesten hele fremsiden.. frittilaria michailovskyi

 

6 kommentarer:

Christin sa...

Det er helt utrolig hvordan varmen har satt fart i veksten, her gror alt som bare det, morro :)

Jada, en innfødt normann kan feire en annerledes 17.mai. Det er mye stress med å reise inn til sentrum så vi koser oss likegodt her hjemme eller ute i naturen.
God pinse ønskes deg og dine :)
Klem

Anonym sa...

Hvordan klarer du å huske hva som er hvor ?? blir så imponert når du ramser opp det ene navnet etter det andre :-)

vet ikke hva jeg skal sage av .. skyene kanskje:))

kos dæ og nyt for meg også:)) klem og riktig god pinse i sør..

AnnA sa...

Natti Mia!
Jovisst rullar det på snabbt i trädgården, så man måste stanna till och njuta, men inte av liljebaggarna...:( Jag har sett en hel del, som hag tryckt ihjäl, men de är lite luriga, för de verkar ha god hörsel, så man måste vara snabb i fingrarna...
Ha en skön pingsthelg!
hälsn
AnnA

Margot sa...

Allt sker så snabbt i rabatterna nu i värmen! Lite svårt att hinna med ibland!
Här finns också ovanligt mycket liljebaggar, varje dag går jag en runda och kollar alla liljor, och jag hittar nya baggar varje dag!
Ha en skön helg!

Stephanie sa...

The lily beetles are also enjoying your beautiful garden! Your flowers have magnificent colours and the dainty ones are pretty.

Anonym sa...

Hei Mia, hagen din er bare helt utrolig vakker, med et hav av mange vakre blomster og andre planter. I går luket jeg enorme mengder ugress i hagen her hjemme, sendte deg mange tanker og tenkte på den vakre hagen dere har. Tenk å kunne ha de "grønne fingrene" du har.

Du er dyktig Mia!

Moro at du legger ut de nydelige bildene av hagen.

Ha en super dag!
Klem fra Vibeke :o)